• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU %100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

19/08/2022

VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU %100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

     Milyonlarca adayın merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 850 bin aday üniversitelere yerleşti. Yüzde 99 ile YKS tarihinin doluluk oranı en yüksek yerleştirme rekoru kırıldı. Açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından Vize Meslek Yüksekokulu (MYO) yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
     2022 YKS (Yükseköğretim Kurumlan Sınavı) sonuçlarına göre Vize MYO ön lisans programları yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Açılan tüm kontenjan dolarken 376 yeni öğrenci Vize MYO’ya yerleşti. Yeni gelecek olan öğrencilerle birlikte 1200 öğrenci sayısına ulaşacak olan Vize MYO’da kayıt işlemler ise önümüzdeki pazartesi günü başlayacak ve Cuma günü sona erecek. 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi ise 19 Eylül 2022 pazartesi günü başlayacak.
     Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Vize Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğretim Üyesi Saadet Tulum şunları söyledi; “2022 YKS sonuçlarına göre, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşmamız Yüksekokulumuz için memnuniyet vericidir. Uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından Yüksekokulumuzu tercih ederek aramıza yeni katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversite hayatlarının sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diliyoruz” dedi.
 “2022 YKS sonuçlarına göre, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşmamız Yüksekokulumuz için memnuniyet vericidir. Uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından Yüksekokulumuzu tercih ederek aramıza yeni katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversite hayatlarının sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diliyoruz” dedi.
Üniversiteli dönüyor, kiralık ev sıkıntısı başlıyor.
     Bir süredir artış gösteren ev kiralama bedelleri, üniversitelilerin okullarına dönmesi ve konut stoğunun tükenmesi nedenleriyle kiralık ev sıkıntısını da beraberinde getireceğe benziyor. Buna bir de bu yıl Türkiye genelindeki üniversite okullarındaki doluluk oranlarının yüzde 100 e ulaşması eklenince çözümün nasıl bulunacağı merak konusu oldu.
     Artan öğrenci sayıları nedeniyle birçok il ve ilçe de olduğu gibi Vize’de de daha şimdi de yurt, apart ya da kiralık ev bulabilme gibi sıkıntıları yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz yıla oranla kiralarda yüzde 200’lere varan oranlarda görülen artışlara rağmen gelecek olan yeni talebin karşılanması mümkün görünmezken, çözüm için değişik alternatif çözümler aranıyor.
Ofisler konuta dönüştürülecek.
    Artan konut ve kira fiyatları ile yaşanan konut arzı sıkıntılarını çözmek için konut arzının artırılması için çalışmalar devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum satılamayan ofislerin konuta dönüştürüleceği açıklamasını yaptı.
     Twitter'dan açıklama yapan Kurum "Konut-kira fiyatlarını düşürmek için her adımı atıyoruz! İstanbul’da yaklaşık 1.5 milyon, ülke genelinde 4 milyon m² arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan Ofis, konuta dönüştürülecek! Bu, 50 bin yeni konut demek! Yönetmeliğimiz yayımlandı. Hayırlı olsun" dedi.- Nihat Demirel
742 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN