• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

“Gençlik Değişimi” Projesiyle gençler Kıyıköy’de buluştu.

05/08/2022

“Gençlik Değişimi” Projesiyle gençler Kıyıköy’de buluştu.

     Kıyıköy Doğa Sporları Kulübü Derneği (KIYIDOSK) tarafından gerçekleştirilecek olan, Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen ‘Tourismawareness’ isimli Gençlik Değişimi projesi Kıyıköy’de başladı.
     30 Temmuz 2022 günü Kıyıköy’de başlayan gençlik projesi için Litvanya, Bulgaristan, Romanya, İtalya ve Türkiye dahil 5 ülkeden 34 katılımcı Kıyıköy beldesine geldi. 6 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek olan projenin ilk gününde tanışma ve katılımcılar kendi bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları ekip aktiviteleri gerçekleştirildi.
     Projenin ikinci günün de ise katılımcıların birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak için herkesin 12 zaman diliminde farklı kişilerle 4-5 dakika kadar belirli bir konu hakkında sohbet ettikleri ‘Speed Dating’ aktivitesi düzenlendi. Ardından projenin ana konusu olan Ekoturizm ile ilgili tanıtım, avantajları, dezavantajları, faaliyet alanları ve günlük hayattaki kullanımları hakkında araştırmalar yapıldı.
     Üçüncü gün programı ise küçük oyunlarla başladı. Ardından ulusal gruplar bir araya gelerek kendi ülkemizdeki Ekoturizm uygulamaları hakkında araştırmalar yaptı. Gün sonu çalışılan konular hakkında posterler hazırlanırken, gece ise neşeli danslar ile birlikte Litvanya ve Romanya kültürel geceleri ile tamamlandı.
     Projenin 4. Gün çalışmalarında ise önceki gün hazırlanan posterler ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Ardından Kıyıköy belediyesi ziyaret edilerek Başkan Tercan Yatkın ile ekoturizm konulu bir sohbet gerçekleştirildi. Belde pazarı gezisi ile devam eden programda öğlenden sonra ise katılımcılar, 5 gruba bölünerek ‘City Bingo’ isimli, şehrin içinde bir sürü popüler yeri gezip kanıt olarak fotoğraf çekmeleri gereken, şehri tanımalarını oldukça eğlenceli hale getiren takım aktivite düzenledi. Gece ise Bulgar ve İtalyan kültürel geceleri düzenlendi.
    Proje çalışmasının beşinci gününde ise ilk olarak tiyatro gösterileri sergilendi. Ardından proje boyunca bulunulan eğitim, yemek ve konaklama alanlarının nasıl daha ekolojik ve çevre dostu kullanabileceği tartışıldı. Öğle yemeği sonrasında ise, ‘Photo Safari’ isimli, Kıyıköy'ün içinde ve çevresinde, yerel turizmi tanıtmak ve desteklemek için fotoğraflar çekilerek gün sonu oturumu düzenlendi.
     Kıyıköy Doğa Sporları Kulübü Derneği (KIYIDOSK) tarafından gerçekleştirilen ‘Tourismawareness’ isimli Gençlik Değişimi projesi 6 Ağustos 2022 tarihine kadar sürecek.- Nihat Demirel (Kaynak: Kıyıdosk facebook)
973 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN