• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Namık Kemal Ortaokulu’ndan Fen Liselerine 6 öğrenci

Namık Kemal Ortaokulu’ndan Fen Liselerine 6 öğrenci

     5 Haziran Pazar Günü yapılan sınav sonrası ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme dönemine ait sonuçlar 25 Temmuz Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.    
Yerleştirme sonuçlarına göre, Namık Kemal Ortaokulu 6 öğrencisini Fen liselerine göndererek başarılarına bir yenisini daha ekledi.
     Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 5.kez uygulandı. Sınavlarda 5 yıldır başarılı bir performans sergileyen ilçemiz Namık Kemal Ortaokulu bu yılda sınava giren 58 öğrenciden 6’sı fen lisesi olmak üzere toplam 15 öğrenci sınavla öğrenci alan liselere yerleşme başarısı gösterdi. Okul öğrencilerinde en yüksek puanı alan Ethem Yasin Engin Beylikdüzü Yaşar Acar Fen lisesini kazanırken, Zehra Aytaç Çorlu Borsa İstanbul Fen Lisesini, Yaren Perçemli ve Can Bayrak Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesini, Halil Muhammed Engin ve Emir Özbirge ise Kırklareli Fen Lisesini kazandı. Namık Kemal Ortaokulu’nda bu sonuçlara göre %10,3 fen lisesine yerleşme oranı ile %25,8 sınavla öğrenci alan liselere yerleşme oranı gerçekleşti.
    Bu yıl beşinci kez uygulanan sınav sonuçlarına göre Namık Kemal Ortaokulu’nda beş yılda toplam 419 öğrenci sınava girerken, bu öğrencilerden 20 si fen lisesi olmak üzere toplamda 92 öğrenci sınavla öğrenci alan liselere yerleşti. Bu yıl okuldan sınava katılan öğrenci sayısının az olmasına rağmen yerleşen öğrenci sayısını çok olması dikkat çekti.- Nihat Demirel
1706 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
NECDET TEZCAN