• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vatandaşlar Doğalgaz da 3. Etap çalışmalarını bekliyor

29/07/2022

Vatandaşlar Doğalgaz da 3. Etap çalışmalarını bekliyor

     İlçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmaların da geçtiğimiz Mart ayında tamamlanan 2. Etap çalışmalarının ardından yaklaşan kış ayları öncesinde vatandaşlar 3. Etap çalışmalarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. 
     Özellikle konutlarda ısınma, sıcak su ve mutfak amaçlı kullanılan doğalgazın ilçemizin % 60’lık bölümünde kullanılabilir hale gelmesinin ardından kalan bölümlerde yer alan vatandaşlar da konutlarının ısınma sistemini doğalgaza çevirmeye başladılar. Ancak uzun bir süredir 3. Etap çalışmalarının başlamasını bekleyen ve bu yönde herhangi bir gelişme yaşanmadığını gören vatandaşların endişeleri artmaya başladı. 3. Etap doğalgaz çalışması yapılması planlanan bölgelerde birçok binada apartmanların doğalgaz dönüşümünün dahi yapıldığı ifade edilirken, geciken hat döşeme çalışmaları yaklaşan kış ayları nedeniyle tedirginlik yaratıyor.
     Vize’ye gelmesi beklenen ekiplerin öncelikli olarak Ahmetbey beldesinde çalışmalara başlaması nedeniyle bu yıl Vize’de çalışma olmayacak şeklinde dolaşan dedikodulara her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak yaklaşan seçimler nedeniyle belediyenin yolların kazılmasına izin vermediği ve bu yüzden ekiplerin Ahmetbey’e geçtiği dedikoduları da eklenince gazete olarak son durumu konunun en yakın muhatabı olan Belediye Başkanı Ercan Özalp’e sorduk.
 3 Etap çalışmaları kısa sürede başlayacak
    Açıklamasında ilçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının muhtemelen önümüzde ay içerisinde başlayacağını belirten Belediye Başkanı Ercan Özalp, “GAZDAŞ ile 3. Etap çalışmaları ile ilgili mutabakat protokolü imzaladık” diyerek şunları söyledi;
    “Vize’de bu güne kadar Evren ve Devlet mahallelerinde iki etap olarak gerçekleştirilen çalışmalarla % 60’lık kısımda doğalgaz döşemesi gerçekleştirilmiştir. İkinci etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaptığımız yeni anlaşma ile 3. Etap çalışmalarının yapılması kararlaştırılmıştır. Bu etapta 10 kilometrenin üzerinde bir hat döşemesi gerçekleştirilecektir. Bu çalışmalarının ardından vatandaşlarımızın % 80’i doğalgaz kullanabilir hale gelecektir. Kalan diğer bölümler ise 4. Etap çalışmaları ile tamamlanacaktır.
      Belediye olarak öncelikli hedefimiz ilçemizin tüm mahallelerinin bir an önce doğalgaza kavuşmasıdır. Bu düşünceyle Gazdaş ekiplerine elimizden gelen her türlü desteği sağlamaktayız. Hat çalışması yapılan ve bozulan yollar ise ekiplerimiz tarafından kısa sürede onarılmaktadır” dedi.
3. Etap doğalgaz çalışmaları nerelerde yapılacak   
     Vize’de 3. Etap doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının önümüzdeki ay içerisinde başlatılması ve kış aylarına girilmeden tamamlanması bekleniyor. Peki, 3. Etap çalışmalarında doğalgaz kavuşacak olan yerler nereleri?
     Yeni çalışmalar Mahmut Erbil Caddesi kesişiminden başlayarak Devlet Mahallesi Meslek Lisesi bölümünde kalan diğer yerler ile başlayacak. Bu bölümde Atatürk parkı ve eski Devlet hastanesi bölgesindeki dere sınırına kadar ve yine 18 nolu caddeye (tır yolu) kadar olan bölümde doğalgaz hattı döşenecek. Devamında ise ekipler Devlet Mahallesi MESA konutları ve çevresi ile MESA konutlarının karşısında kalan Evren Mahallesi bölümüne doğalgaz hattı döşeyecek. Son hat çalışması ise garajlar bölgesinde kalan kısımda ve Kömürköy yolu üzerinde yapılacak.- Nihat Demirel
1520 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN