• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Bayramda esnafta memura uymak zorunda kaldı

15/07/2022

Bayramda esnafta memura uymak zorunda kaldı

     Geçtiğimiz Cuma günü başlayan 9 günlük Kurban Bayramı tatili devam ediyor. 13 ve 14 Temmuz'un da idari izin kapsamına alınmasıyla bayramın ardından tatillerine devam eden memurlar, tatil yöreleri dışında kalan yerlerdeki birçok esnaf içinde tatili 9 güne çıkarttılar. Zira müşteri bulmakta zorlanan birçok esnafta işyerlerini açmayarak tatillerini uzattı. İşyerlerini açmak zorunda kalan esnaf ise kimi zaman siftahsız kapatmak zorunda kaldı.
     Tatil yörelerinde bulunan esnaflar ise 9 günlük bayram tatilini fırsata çevirerek gece gündüz hizmete devam etti. Bu yıl yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle birçok vatandaşın tatil tercihlerini rafa kaldırmaları nedeniyle bekledikleri kazancı elde edemeyen tatil yerlerindeki esnaflar, 9 günlük bayram tatili ile bir anda hareketlenen tatilciler nedeniyle umutlarını yeniden yeşerttiler.
Bayramda Kıyıköy dolup taştı
     9 günlük Kurban Bayramı tatili ve sıcak hava nedeniyle tatilcilerin akınına uğrayan Kıyıköy beldesinde çok sayıda tatilci aşırı kalabalık nedeniyle başka yerlere gitmek zorunda kaldı. Bayramda sıcaklardan bunalan vatandaşlar tatili fırsat bilerek sahillere akın etti. Aşırı yoğunluk nedeniyle belde merkezinde trafik akışı zaman zaman tıkanırken, sabah saatlerinden itibaren jandarma ekipleri de iş başı yaptı. Birçok bölgede sıkışıklığın giderilmesi için aralıksız olarak çalışan jandarma ekipleri, yaptıkları kontrollerin ardından da tatilcileri piknik yapıp ateş yakmamaları konusunda uyardı.
     Binlerce kişinin akın etmesine üzerine sahillerde alınan güvenlik önlemleri de arttırıldı. Jandarma ve sahil güvenlik ekipleri denize giren dikkatsiz vatandaşları sık sık uyardı. Uyarıları dikkate almayan tatilcilere ise cezai işlem uygulandı.
Başkan Özalp, personelle bayramlaştı
     Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Kurban Bayramı dolayısıyla personeliyle bayramlaştı. Belediye binasında gerçekleştirilen törende Özalp, bayramların önemli günler olduğunu belirtti. Bayramlarda dargınların barıştığını, birlik ve beraberliğin arttığını ifade eden Özalp, herkesin güzel bir bayram geçirmesi dileğinde bulundu. - Nihat Demirel
 
2034 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN