• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Bugün 15 Temmuz'un 6’ncı yıl dönümü

15/07/2022

Bugün 15 Temmuz'un 6’ncı yıl dönümü

     Türkiye, FETÖ’cü hainlerin kanlı darbe girişimini, 249 şehidinin ruhunu şad ederek ve yeniden meydanlarda bir araya gelerek anacak.
     Türkiye genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2016 yılında gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yılı nedeniyle kapsamlı anma etkinlikleri düzenleniyor. Türkiye'nin büyük şehirlerinin üstünde savaş uçaklarının uçtuğu, TSK içindeki hain FETÖ yapılanmasının mensuplarının sokaklarda vatandaşların üzerine tanklarla yürüyüp ateş ettiği 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü Türkiye'nin dört bir yanında yapılan etkinlikler ile anılıyor.
     15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü bugün Vize’de de düzenlenen etkinliklerle anılacak. Etkinlikler kapsamında ilk olarak bugün saat 11.00’de ilçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer başkanlığında Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdür Vekili, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Müftüsünden oluşan heyet şehit mezarlarını ziyaret edecekler. Ardından şehit ailesi ziyareti gerçekleştirilecek. Daha sonra saat 12.30 da ise Cuma namazı öncesi Bereket Camiinde Mevlid-i Şerif ve dualar okunacak. Programı öğleden sonraki bölümünde ise saat 14.30 da Hasbuğa ve Çövenli köyleri arasında bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirilecek. Saat 19.00 da ise Orduevi karşısında kısa süre önce açılışı yapılan Vize Kültür Merkezinde 15 Temmuz Fotoğraf ve Resimlerinin yer alacağı serginin açılışı yapılacak.
      Serginin hemen ardından Gençlik Spor ilçe müdürlüğü önünden başlayacak olan bisiklet turu düzenlenecek. Saat 19.30’da bisiklet turunun tamamlanmasının ardından Cumhuriyet meydanında Bayrak, flama ve raket dağıtımı gerçekleştirilecek. Bayrak ve flamalarının dağıtılmasının ardından saat 20.00’de ise Demokrasi ve birlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından saat 21.00’de ise Cumhuriyet meydanında anma programı düzenlenecek. Program saat 00.13’te salaların okunması ile sona erecek.- Nihat Demirel
1210 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN