• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Naif Kuzu’dan Kısaca Kızılağaç

08/07/2022

Naif Kuzu’dan Kısaca Kızılağaç

     Gazetemizde zaman zaman yazdığı yazılarında Kızılağaç köyüne ve güzelliklerine yer veren Kızılağaç köyü sakinlerinden naif kuzu, bu yazısında ise geniş açıdan Kızılağaç köyü ve muhteşem doğasını kalemine aldı. İşte Naif amcanın gözünden Kızılağaç köyü..
Naif Kuzu - Kızılağaç
    Vize’nin köylerinden, doğa güzeli ve en güzel köyü olan, eski ismi Yatroz olan, en çok deresi olan Kızılağaç Köyü, dere kıyılarında çok kızıl ağaç olduğu için Kızılağaç Köyü ismini almıştır.
     Dereleri hiçbir köyden geçmediği için tamamen Kızılağaç Köyü mülkü hudutlarında doğmaktadır. Yalnız Papuç Dere Sergen Köyü sınırlarından doğmaktadır. Kızılağaç mülkü hudutlarından 15 Km’den Kışlacık mülkü hudutlarından sonra, Hamidiye Köyü’nün kıyısından geçtikten sonra Kıyıköy Barajına ulaşır. Kızılağaç Köyünün Doğusunda Kiremithane deresi, Kuzeyinde Yavuz dere, bir ötesinde Tatar Deresi, bir ötesinde Sivriler Köyü ile sınır olan çift isimli Topuk dere ve Çark dereleridir. Bir de Kereviz Dere vardır. Bu kadar dereyi başka bir köyde bulmak mümkün değildir. O yüzden Kızılağaç köyü çok özel, çok güzel, gelinesi görülesi, gezilesi bir köydür.
     Papuç Dere en çok suyu olan deredir. Kızılağaç Köyü’nün batısından geçmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri piknik yapacak yer bulamazsınız. Derelerimizden sonra Cumhuriyet Orman işletme deposunun yanı başında ve Kızılağaç top sahasının yanında piknik yapabilirsiniz. Cumhuriyet Deposunun yanı başında ormandan mantar toplayan vatandaşlar, mantar toplayan Selçuk Kurt’a teslim ettikten sonra, yol ayrımının sağ tarafında Ercan Naneli’nin kokoreç dükkânına uğrarlar. Ziyaretçilerimiz yorgunluk çaylarını içtikten sonra isteyen kokorecini, isteyen köftesini yiyebilir. Kokoreç dükkânının yanı başı ise en iyi hatıra fotoğrafı çekilen yerlerden biridir. Burada çekilecek fotoğraflar insanı bir başka güzel yansıtır resimlere..
1307 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN