• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Buğday Tarla Günü düzenlendi

08/07/2022

Buğday Tarla Günü düzenlendi

     Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, Vize Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen buğday çeşit demonstrasyonun tarla günü düzenlendi.
     İlçemiz Devlet Mahallesi üreticilerinden Fikret Avcu’ya ait tarlada 07 Temmuz 2022 Perşembe günü buğday tarla günü düzenlendi. Tarla gününe ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Muzikacı, İlçe Tarım müdürleri, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. İrfan Öztürk, Vize Ziraat Odası Başkanı Murat Ermiş, Vize Tarım Kredi Kooperatifi çalışanları, teknik personel ve üreticiler katıldılar.
     Programın başında Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu tarafından tarla günü açılış konuşması yapıldı. Daha sonra demonstrasyon yapılan tarla sahibi üretici Fikret Avcu’nun yapılan demonstrasyonda yerli ve milli buğday çeşitlerimizden Abide, Damla, Saban ve Yüksel çeşitlerinin tohumlarıyla ilgili izlenimleri hakkında bilgi vermesinin ardından söz alan Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Dr. İrfan ÖZTÜRK bölgemizdeki buğday tarımı hakkındaki bilgiler paylaştı.
     Daha sonra Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Muzikacı konuşmasında ilimiz genelindeki buğday hasadının durumu hakkında bilgi verdi. Programda son olarak Vize İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Tuncer konuşmasında, ülkemiz için yerli tohumların önemine işaret ederek kullanımının arttırılması gerektiğinin altını çizdi.
     Konuşmaların ardından demonstrasyon alanı gezilerek katılımcılara bizzat yerinde bilgi aktarımında bulunulmasıyla program sona erdi.- Nihat Demirel
1084 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN