• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ GÜLTEKİN UYSAL İLÇE KOGRESİ İÇİN VİZE’YE GELDİ

01/07/2022

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ GÜLTEKİN UYSAL İLÇE KOGRESİ İÇİN VİZE’YE GELDİ

      Demokrat Parti (DP) Vize İlçesi Olağan Kongresi 25 Haziran Cumartesi günü Genel Başkan Gültekin Uysal ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ’un katılımlarıyla Vize Belediye Düğün Salonunda yapıldı.
      Demokrat Partililer tarafından Vize girişinde karşılanan Genel Başkan Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt önce Vize Belediyesini ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Ercan Özalp ile makamında bir süre sohbet eden DP Genel Başkanı Uysal ve beraberindeki heyet, daha sonra yürüyerek Kongrenin yapılacağı Belediye Düğün Salonuna geçtiler.
      Başkanlık divanının oluşturulmasının ardından başlayan kongrede ilk konuşmayı İlçe Başkanı Engin Çakan yaptı. Çakan konuşmasında  “Bugün ki kalabalık ve coşku bizim için bir sonuç değil hedeflerimize daha büyük bir kararlılık ile yürümek için bir güçtür, geçmişte verilen mücadelenin ve emeklerin bir mükâfatıdır. Ortaya konmuş irade ve adanmışlık ruhu yarınlarımızı aydınlatacaktır” şeklinde konuştu.
     Ardından kürsüye çıkan DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise konuşmasında; Demokratların her zaman ayakta olduklarını, ilk seçimlere mührü demokratların vuracağını belirterek şunları söyledi;
      6 defa inmiş, 7 defa gelmiş, bu ülkede barajlar kralı muhteşem Süleyman’ın hareketidir Demokratlar. Hep korktular, baba Süleyman Demirel’in ismini ağızlarına almadılar. Çünkü biliyorlardı ki 20 yıldır ülkeyi getirdikleri yolda bir uçurum, bir yıkım, bir yağma düzeni. Öyle bir düzen kurdular ki, bunu demokratlarının değiştireceğini biliyorlar. O yüzden görmezden geliyorlar. Gözlerinin içine baka baka geliyoruz. Ne dedi Gültekin Uysal, ‘İktidara geldiğimizde yağmanın, soygunun vurgunun hesabını sormak için devr-i sabık yaratacağız’ bu uykularını kaçırıyor, rahatsız oluyorlar. Zillet ittifakı, illet ittifakı diyorlar, reise karşı olanlara Türkiye düşmanı diyorlar. Reis giderse vatan batar diyorlar. Ama bilmiyorlar ki Demokratlardan, millet ittifakından Türkiye düşmanı çıkmaz. Panik halindeler, bunlar gelirse vatan batar diyorlar. Ama bilmiyorlar ki, bu memlekette Türkiye cumhuriyetinin kurucusu, sarı saçlı, mavi gözlü dev adam öldü de bu Cumhuriyet yıkılmadı. Siz gidince mi bu Cumhuriyet yıkılacak. 20 yıldır iktidardalar, 80 yıllık cumhuriyetten intikam almaya çalışıyorlar. Diyorlar ya biz gelmeden önce gaz lambası vardı. Bizde diyoruz ki tarihi iyi okuyun, siz gelmeden önce Mustafa Kemal Atatürk 1926 yılında Kırıkkale de elektrik santralini kurmuştu. Siz gelmeden önce barajlar kralı Demirel 456 baraj yapmıştı bu ülkeye” şeklinde konuştu.
     Sözlerini “Biz söz verdik diye Vize’deyiz. Öyleyse siz demokratlarda söz vereceksiniz. İlk seçimde yeter söz milletin diyeceksiniz. Demokratları iktidar ortağı yapacaksınız” şeklinde sürdüren Milletvekili Cemal Enginyurt, konuşmasının son bölümünde ise ‘Sakarya’ adlı şiiri okuyarak konuşmasını tamamladı.
    Kongede son olarak kürsüye gelen Genel Başkanı Gültekin Uysal ise konuşmasında; “Demokrasilerde iktidarla beraber vazgeçilmezi muhalefettir, muhalefeti öldürürseniz kendi oksijeninizi de yok etmiş olursunuz” dedi. Her zaman milletten güç ve yetki arayan bir parti olduklarını ifade eden Uysal, bunun için Anadolu’nun her yerini karış karış gezdiklerini dile getirdi. Uysal, iktidarın politikalarını eleştirdi. Kendilerinin yeminli bir muhalefet anlayışı içerisinde olmadıklarını vurgulayan Uysal, Türkiye’nin kendi meselelerini çözebilmekte yetersiz kaldığını savundu.
Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimde Engin ÇAKAN yeniden İlçe Başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulu ise Serhan TOP, Gültekin ENGİN, Bahadır ATLI, İlker Sertaç TORUN, Bedir YILDIZ, Mehmet Deniz YARDIM, Refai KIRIKLAR, Özcan DİNÇ, Mithat FİDAN, Ali İbrahim ERDEMCİ, Mehmet ENGİN, Kayhan GÜNDÜZ, İsmail AVCU isimlerinden oluştu.- Nihat Demirel

796 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN