• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KampüsDer Kopenhag’taki eğitime katıldı

17/06/2022

KampüsDer Kopenhag’taki eğitime katıldı

     Vize’de faaliyette bulunan Kampüs Sivil Toplum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (KampusDer), Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık kapsamında yürüttüğü “Evimi Güçlendir” (Powerup MyHouse) projesi kapsamında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen eğitime katıldı. Eğitimde dünyanın karbon sıfır başkenti iddiasında olan Kopenhag’ta yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanımı, yeni teknolojiler ve PV/T hakkında bilgi verildi. Eğitim kapsamında güneş enerjisinde lider firmalar ziyaret edildi, iklim değişikliğini önleme ve uyum kapsamında uygulanan faaliyetler yerinde incelendi.
     Trakya bölgesinde olduğu gibi az güneş salınımı nedeniyle güneş enerjisi yerine ağırlıklı olarak rüzgardan enerji üretmeye yönelen Kopenhag’ta yükselen değerin atıktan yakıt üretme olduğu ifade edildi. KampüsDer’in temsilcisi Emine Gözen Işıldak, Trakya Kalkınma Ajansı’nın Trakya Enerji Raporu’nda belirttiği gibi Trakya’nın da özellikle organik atıklardan ve rüzgardan enerji üretmek için yüksek potansiyeli bulunduğunu ifade etti. Işıldak; “Küresel ısınma ve yükselen enerji krizleri bizi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeye her zamankinden daha çok zorluyor. Evimi Güçlendir gibi projeler bu konudaki bilginin arttırılması ve geliştirilmesi için büyük önem arz ediyor” dedi.
     Eğitime; Türkiye’den KampüsDer, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Litvanya’dan Panevezio kolegija, Portekiz’den Instituto Politecnico de Tomar, Danimarka’dan Denmark Technique University, İsveç’ten University of Gavle ile MG Sustainable Engineering AB’den temsilciler katıldı.- Sevil Demirel
532 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
NECDET TEZCAN