• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE BELEDİYESİNE ULUSLARARASI ÖDÜL

17/06/2022

VİZE BELEDİYESİNE ULUSLARARASI ÖDÜL

     10-11 Haziran tarihleri arasında İtalya’nın Orvieto kentinde düzenlenen Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu’nda, 250 Cittaslow kenti arasından ülkemizden yalnızca Vize Belediyesi ödüle layık görüldü.
     IPA sınır ötesi işbirliği programı kapsamında Bulgaristan'ın Sredets Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Tabakhane Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi Projesi Vize’ye ödül getirdi. İtalya’da düzenlenen törende Cittaslow 2022 Uluslararası Proje Ödülleri Altyapı Politikaları kategorisinde Vize Belediyesi ödüle layık görüldü. Vize’nin ödülünü İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer aldı.
    2019 yılı Temmuz ayında Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından Bulgaristan’ın Sofya ilinde imzalanan ve 2021 yılı Temmuz ayında tamamlanan Vize Tabakhane deresi ıslahı ve çevre düzenlemesi projesi ile bölgede oluşturulan yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları ve yeşil alanlar, aynı zamanda Vize’ye uluslararası ödül kazandırdı. Ödül ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ercan Özalp, ‘Bu büyük ödül ve gurur hepimizin’ diyerek şunları söyledi;
     “Cittaslow Uluslararası Birliği tarafından bu yıl İtalya’da 9. cusu düzenlenen, Cittaslow En İyi Uygulamalar Yarışmasının Altyapı Politikaları dalında 250 cittaslow kent arasında Belediyemiz tarafından uygulanan Tabakhane Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi Projemiz ödüle layık görülerek, ülkemizden ödül alan tek cittaslow kent olmuştur.
     Ben projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, “Sakin Şehir Zengin Kültür” sloganımızla bu büyük ödül ve gurur hepimizin diyorum” dedi.- Nihat Demirel
 
489 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN