• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi açıldı

10/06/2022

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi açıldı

     İlçemize Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Gebe Bilgilendirme sınıfı açıldı. Vize Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmete giren KETEM ve Gebe bilgilendirme sınıfı ile ilgili geçtiğimiz Çarşamba günü saat 11.30’da açılış töreni düzenlendi.
     Eski Vize Devlet Hastanesi binasında faaliyet gösteren Vize Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde oluşturulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin açılışına ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkanı Ercan Özalp, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, siyasi parti temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit yaptı. Konuşmasında KETEM’in önemine değinen Cerit şunları söyledi;
     “Vize’mizden il merkezimizdeki KETEM’lere çok fazla teveccüh oluyordu. Vatandaşlarımız Aile hekimlerimiz, Toplum Sağlığı merkezi ve hastane hekimlerimiz aracılığıyla merkeze taşınıyorlardı. Artık buna ihtiyaç olmadan Vize’de mamografi cihazımızla ve diğer taramalarımız kadınlarımızın ve toplumun hizmetine başlamış olacağız” dedi.
     Açılacak olan Gebe Bilgilendirme Sınıfına değinen İl Sağlık Müdürü, Vize Devlet hastanesinin gebe okulunda sonra açılan ikinci gebe bilgilendirme sınıfı olduğunu belirterek, gebe bilgilendirme sınıflarında verilen eğitimlerin, kadınların bilgilendirilip cesaretlendirilmesindeki önemine işaret etti. Konuşmasında, ilimizde 5 tane gebe okulu ve Vize’yle birlikte 7 tane bilgilendirme sınıfı olduğuna da değinen Cerit, KETEM ve Gebe Bilgilendirme Sınıfının Vize’de açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Programda daha sonra kürsüye gelen İlçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, yapılan açılış programında hem Vize Kaymakamı, hem de Sağlık Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı Vekili olarak iki kat heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi;
     “Toplum Sağlığı Merkezi aslında hastalıkları ve öncesindeki riskleri önceden belirleyen ve önlemler alan önemli bir kurumdur. Bizler bunu Pandemi sürecinde daha iyi anladık. Bugün Vize’miz için özel bir gün hem Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’mizi açıyoruz, hem de Gebelik Bilgilendirme sınıfımızı açıyoruz. Kanser dünyadaki ölüm oranlarında ikinci sıradadır. Pandemi nedeniyle kansere olan dikkatimiz biraz dağıldı. Ancak erken teşhis aşamasında kanseri yakalamanın büyük önemi var. Bunu içinde KETEM merkezleri çok önemli. Bu nedenle çok az bir vakit harcayarak belki de çok acılı bir süreçten kurtulmuş olacağız. Bu anlamda çok önemsiyorum” dedi.
     Konuşmasında Gebelik eğitim sınıfının da önemine değinen Kaymakam Tuncer; “Bir anne olarak söylüyorum. İlk gebelikteki gibi ikinci gebelikte de acemilik yaşıyoruz. Bu ‘bir sefer anne oldum, ikincisinde ben bu işi biliyorum’ gibi bir şey değil. Çok önemli bir süreç. Kadınlarımız gebelik sürecinde çok fazla baskıya ve yanlış bilgiye maruz kalmaktadır. Bu da stresi arttıran ve doğum sonrasındaki süreci çok zorlaştıran bir konudur. Bu zorluğun ve stresin üstesinden gelebilmek için burada güler yüzlü arkadaşlarımız var ve gebelik eğitim sınıfında sizleri bekliyor olacaklar” dedi.
     Açılış programının ardından tüm katılımcılar KETEM merkezini ve Gebelik Eğitim Sınıfını gezdiler. Ardından ise TSM bahçesinde verilen ikram ile program sona erdi.- Nihat Demirel






753 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN