• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

BİLİM ŞENLİĞİ FARK YARATTI

10/06/2022

BİLİM ŞENLİĞİ FARK YARATTI

       İlçemiz Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan “Bilim Şenliği” 8 Haziran 2022 Çarşamba günü tören alanında düzenlendi.
     İlçemiz ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bilim, Kültür ve Sanat projelerinin sergilendiği Bilim Şenliği 8 Haziran’da yapıldı. Sabah saat 10.00’da başlayan şenliğe, ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Kıyıköy Belediye Başkanı Tercan Yatkın, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Daha sonra hazırlanan halk oyunu gösterisinin ardından protokol üyeleri tarafından Bilim Şenliğinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından şenlik alanında katılan okullara ayrılmış sergi alanları programa katılanlar tarafından dolaşıldı. Bilim, sanat ve kültür adına birçok çalışmanın yer aldığı sergi de, görsel deneyler de gerçekleştirildi. Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören çalışmalar, stantların önlerinde kuyruklar oluşmasına neden oldu.  
    Birçok çalışmanın merakla incelendiği bilim sergilerinin gezilmesinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Vize'nin Şairleri İmza Günü’ne katıldılar. Kitapta şiirleri bulunan öğrencilerin, kendileri için ayrılan alanlarda getirilen kitapları büyük bir gururla imzaladıkları etkinlikte, katılımcılar öğrencilerle sohbetler gerçekleştirdi.
BİLİM ŞENLİĞİ PROJELERİ
     Katılımcılarda farkındalık oluşturan, katılımcılara bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkileşimli uygulamalar içeren faaliyetleri kapsayan şenlikte birbirinden ilginç projeler sergilendi.
     İŞTE PROJELER; Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Mesafeye Göre Motor Hız Kontrolü, Bluetooth uzaktan kontrol, Çizim robotu proje yaprağı, Engelden kaçan araba.. Namık Kemal Ortaokulu; “C” döngüsü, Güneş enerjili otopark, Karanlıkları aydınlatalım, Akıllı sera, Akıllı ev.. Atatürk Ortaokulu: Işıklı baston, Bozuk para ayırma makinesi, Rüzgar tribünü modeli, FRP (lif takviyeli polimer) ile güçlendirilmiş ahşaptan spor amaçlı uçak yapımı, Skirling motoru, Deprem uyarı sistemi, Hidrolik kaldıraç projesi, Rezonans olayı deneyi.. Vize Anadolu Lisesi; Kimyasal Trafik lambası, Kimyasal akvaryum, Dünyanın en sert sıvısı, Ihlamur kolonyası, Kağıdımı üretiyorum, Kan grubumu öğreniyorum,  Hücreleri tanıyorum.. Çakıllı Ortaokulu; Yaşam vinci, Gıdalar bozulmasın, Fil süpürge, Ev koruyucu, Kütüphane sessizliği.. Sergen Ortaokulu; Tesla bobini, Deprem alarm düzeneği, Güneş enerjisi ile çalışan araba, Kıyıköy Lisesi; Patimatik, Pisagor kupası, Şarjik, Aylık balık tanıtım sitesi, Bir tutam tuz.. Kıyıköy Otaokulu; Maglev Treni, Fildişi macunu, Hava topları, Yüzük deneyi, Su roketi..- Nihat Demirel

819 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN