• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

AYKANAT, ZAMANINDA TESLİM EDİLMEYE EVRAKLARDAN ŞİKÂYETÇİ

03/06/2022

AYKANAT, ZAMANINDA TESLİM EDİLMEYE EVRAKLARDAN ŞİKÂYETÇİ

     İlçemizin tanınmış simalarından olan Sadık Aykanat, son dönemde birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığı “teslim edilmeyen evraklar” konusu ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Sorumlular tarafından adreslere ulaştırılmayan evrakların vatandaşlara yüklü maddi önemelerin yanı sıra iş hayatlarını dahi etkileyebilecek sıkıntılar yaratabildiğini belirten Aykanat şunları söyledi;
     “Bilindiği gibi trafik cezası, mahkeme ve icra evrakları, sigorta evrakları gibi birçok önemli evrak kişilere posta vasıtasıyla tebliğ edilmektedir. Ancak bu tebliğler çoğu zaman vatandaşlara ulaşılamadığı gerekçesiyle mahalle muhtarlıklarına teslim edilmektedir. Böylelikle muhtarlarımızda imza karşılığı aldıkları bu evrakları ilgililerine ulaştırma görevini yerine getirmeleri gerekmektedir.
      Ancak son zamanlarda özellikle ilçemiz Devlet mahallesinde bu konu ile ilgili bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Muhtarlığın yoğun çalışma performansından mıdır, yoksa evrakların önem derecelerini fark edememesinden midir bilinmez, birçok vatandaş geciken evraklar nedeniyle yüklü cezalar ödemek zorunda kalmıştır. Bizzat kendimde geciken evrak teslimleri nedeniyle birkaç defa mağduriyet yaşamış bulunmaktayım. Bu tarz geciken teslimler nedeniyle vatandaşlar ve özellikle de esnaflar icra işlemlerine tabi kalabiliyor, bu nedenle de ticari kredi kullanma gibi imkânları ortadan kalkabiliyor.
      Aslında kişiler için oldukça önemli olabilecek bir evrakın zamanında sonra ulaştırılması sonucu yaşanan sıkıntıların giderilmesi için ya muhtarlarımızın evrakları zamanında ulaştırmaları, ya da postadan teslim almamaları gerekmektedir.  Çünkü teslim edilemeyen evrak iade işlemine tabi tutulacağı için kanuni işlem yapılamamış olur. Kısacası, muhtarlar teslim edilen evrakları imza karşılığı aldıklarında bu evrak vatandaşa tebliğ edilmiş sayılmaktadır. O zaman bu teslim edilmiş evrakında muhatabına bir an önce teslim edilmesi gerekmektedir” dedi.
     Açıklamasında, önemli evrak tesliminin basite alınmayacak bir iş olduğunun da altını çizen Sadık Aykanat, “Aslında demem o ki, Devlet mahallemizin muhtarı işini daha dikkatli yapıyor olsaydı, seçim döneminde seçmeni olan, ardından ise mahallelisi olan tüm ikamet sahiplerine ulaşabilecek bir yönteme sahip olabilirdi. Biz ondan bu yönde bir çalışma yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.- Nihat Demirel 
693 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN