• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Yüksek Kazanç Hayali

03/06/2022

Yüksek Kazanç Hayali

Nihat Demirel
 Hayat şartlarının günden güne zorlaşması, vatandaşlara kısa yoldan zengin olabilme hayalleri kurduruyor. Bu düşünceyle kimileri borsa da, kimileri kripto paralarda, kimileri şans oyunlarında, kimileri ise bir çok kişinin rahatlıkla ulaşabildiği sanal kumar sitelerine para yatırarak bu hayallerine ulaşmak için çaba sarf ediyor. Sonuçta ise hani derler ya “bize denk geldi” diye.. İşte yine ona denk geliyor. Borsa çakılıyor, kripto paralar tarihi dibi görüyor, şans oyunları yanından dahi geçmiyor, kumar ise adı üstünde elinde ne var ne yok alıp gidiyor.
     Son günlerde çevremizde artan gizli kapaklı kumar seansları, internet yoluyla elindeki üç beş kuruşun verildiği iddia siteleri, at yarışları, piyangolar, ne yapacağımızı pek bilmeden katıldığımız borsa ve kripto gibi yatırım araçları bizlere yine olmadı dedirtirken, parası olanların ise paralarına para katmalarına neden oluyor. Boşuna dememişler “para parayı çeker” diye.. O parası olanların parasının çektiği para, o parası olmayanlara şöyle bir uğrayıp gözden kaybolan para oluyor.
     Bu dünyada zenginin fakirleştiği, fakirin de zenginleştiği çok ender görülen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bir finans uzmanı aslında bu durumu farklı bir açıdan ele alarak şöyle bir bakış açısı sunuyor. Diyor ki; “Hayvan ve insanları aslında birer android işletim sistemi olarak düşünelim. Hayvanlar android sistemleri yüklü olarak dünyaya geliyorlar. Bu nedenle de sistemlerinde yüklü olan beceri ve kabiliyetleri daha doğdukları andan itibaren kullanmaya başlıyorlar. Mesele köpekler yedikleri yemeğin bir kısmını gömerek saklamayı, pislettikleri ortamı örtmeyi bilerek geliyorlar dünyaya. Kimi hayvanlar doğdukları anda yürümeyi, kim hayvanlar ise doğar doğmaz yüzmeyi biliyorlar. Onların doğasına göre anne babalarının öğretmesine gerek olmadan öğrendikleri beceri ve kabiliyetlerin hepsi onların android işletim sistemlerinde zaten yüklü.
     Peki ya insanoğlu.. Onlarda da sistem var ama yüklü değil bomboş. Anne baba ne öğretirse onu kaydediyor, onu uyguluyor ve ileri de o davranış, beceri ve kabiliyetlere sahip olabiliyor. O nedenle fakir bir aile çocuğunun android sistemine yaşadığı fakirliği yüklerken, zengin bir aile ise yaşadığı zenginliği yüklüyor. Fakir aile çocuğu zengin olma hayalleri ile hayatını sürdürürken önüne çıkan fırsatları android sisteminde yüklü olduğu kadar değerlendirebiliyor. Zengin aile çocukları ise hayal kurmak yerine farklı bakış açısı ile fırsatları değerlendiriyor. Sonuç ta fakir de, zengin de öğrendiğini hayatına taşıyor.
     Geçtiğimiz hafta Çakıllı beldemizde G.D. adlı vatandaşımızın başına gelen olayı şöyle bir özetleyelim. Sosyal medya hesabı üzerinden tanıştığı İ.A. adlı dolandırıcının kısa vadede yüksek kazanç elde edeceğini belirttiği ve gösterdiği örneklerle ikna ettiği bir yatırım için 8 bin lira parasını gönderen G.D., söz konusu kişiye bir daha ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan vatandaşın her zaman olduğu gibi ilk aklına gelen şikâyetçi olmak oldu.
     Bence yazımızda bahsettiğimiz finans uzmanının bakış açısına göre; bu olayda da karşımıza farklı yüklenmiş iki android sistem çıkıyor. Sizce de öyle değil mi?

   

571 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN