• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali başladı

03/06/2022

Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali başladı

     Pandemi nedeniyle 3 yıldır yapılamayan Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali bu yıl yeniden sevenleriyle buluştu. 2-3-4 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin açılışı dün yapıldı.
     Kortej yürüyüşü ile başlayan şenlikte Karagöz Parkı önünden başlayan kortej yürüyüşüne, Sırbistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ile Bosna Hersek'ten halk oyunları ekipleri de katıldı. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından Belediye Başkanı Kesimoğlu bir konuşma yaptı.
     Kesimoğlu konuşmasında, "Dünyamızda görüyoruz savaşlar sürüyor. Savaş bir insanlık suçudur, cinayettir. Bu coşkulu günün hem ülkemize hem dünyamıza barış getirmesini diliyorum. Kakava ateşi herkesi sıcaklığı, aydınlığı ile kucaklar. Çünkü o Kakava ateşi Kırklareli'nde yanar. Kırklareli'nde yaşayanların bir özelliği vardır. Onlar der ki 'her renk özgürdür.'" dedi.
     Kesimoğlu, bu yılki festivalin ana temasını "SMA'lı çocuklar" olarak belirlediklerini sözlerine eklerken, konuşmaların ardından "Kakava Ateşi" yakıldı. Saat 21.00’da Babutsa, Rumeli Ekrem ve Candan Erçetin sahne aldı.
     Festivalin 3 Haziran Cuma günü olan bugünkü bölümünde ise saat 21.00’da Doğukan Çakırlar, Sami Levi ve Kubat sahne alacak. Son gün programında ise Def Dance Academy, Ali Altay ile Funda Arar sahne alacak.- Nihat Demirel
600 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN