• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize’de çiftçilere 1,5 ton fasulye tohumu dağıtıldı

27/05/2022

Vize’de çiftçilere 1,5 ton fasulye tohumu dağıtıldı

     Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle çiftçilere yüzde 75 hibe destekli 1.5 ton fasulye tohumu dağıtıldı.
     Bakanlık tarafından yürürlüğe konan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında ilimizde uygulanan “Gelelim Fasulyenin Faydalarına” Projesi ile Pınarhisar, Vize ve Kofçaz ilçelerinde toplam 34 çiftçiye %75 hibe destekli olarak 150 da. alanda ekim yapılması amacıyla 1.500 kg fasulye tohumu dağıtıldı. Kırklareli’nin baklagil ihtiyacının giderilmesine yönelik uygulanan projede bitkilere verim ve kalite artışı sağlamak amacıyla Azotabakter Vinelandi ve Azotobakter Chroococum formulasyonlu bakteri ekstratı uygulanacak olup geleneksel üretim ile bakteri uygulanarak yapılan üretim arasındaki verim farkı ile kendinden sonra gelen bitkiye etkileri ortaya konarak çiftçilere bilgilendirme yapılacak. Proje kapsamında temin edilen tohumlar Kofçaz, Pınarhisar ve Vize ilçelerimizde üreticilerimize dağıtıldı.
     Vize’de düzenlenen dağıtım törenine ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, İl Müdürü Mehmet Aksoy, İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve çiftçiler katıldı. Programla 150 dekar alanda uygulanmak üzere 34 çiftçiye fasulye tohumlarını teslim edildi.- Özlem Sezen
354 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN