• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’Yİ 19 MAYIS COŞKUSU SARDI

20/05/2022

VİZE’Yİ 19 MAYIS COŞKUSU SARDI

 İlçemizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Gece ise Vize Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi.
     Bandırma isimli vapurla gittiği Samsun'dan Anadolu'ya geçen ve kurtuluş mücadelesini başlatan Atatürk'ün, Türk Milleti'ne bıraktığı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı dün sabah saat 09.30’da Tören Alanındaki Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün Çelenginin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden kutlama programında ise ilk olarak İlçemiz Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı halkın ve öğrencilerin bayramları kutladı.
 
 Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılması ve şiirler okunması ile devam eden programda, oratoryo gösterisi ve yedi bölge halk oyunları gösterileri ile devam edildi.  Yağlı Güreş müsabakası gösterilerinde her ne kadar sıkletler uygun olmasa da öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Ayak Tenisi ve Badminton Gösteri müsabakası ile devam eden kutlama programı, asker uğurlama ve kurtuluş savaşının sahnelenmesinin ardından Bando Geçit Töreni ile son buldu.
GECE FENER ALAYI DÜZENLENDİ
     19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. yılı nedeniyle gece düzenlenen fener alayı 7’den 70’e vatandaşların katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.
     Saat 20.30’da Belediye Başkanlığı önünde toplanılarak fener alayına katılan vatandaşlara Türk Bayrağı ve meşale dağıtıldı. Ardından marşlar ve büyük bir kalabalık eşliğinde başlayan yürüyüş Atatürk caddesini takiple devam ederken, dönüşte tören alanında önünde Başkan Belediye Başkanı Ercan Özalp tüm katılımcılara bu coşku dolu geceye ortak oldukları için teşekkür etti. Daha sonra devam eden fener alayı Belediye Başkanlığı önünde son buldu.
69 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN