• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’NİN EĞİTİM DERNEĞİ KAMPÜSDER, İSVEÇ’TE AB PROJESİ EĞİTİMİNE KATILDI

20/05/2022

VİZE’NİN EĞİTİM DERNEĞİ KAMPÜSDER, İSVEÇ’TE AB PROJESİ EĞİTİMİNE KATILDI

     Vize’de faaliyette bulunan Kampüs Sivil Toplum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin (KampusDer), Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık kapsamında yürüttüğü “Evimi Güçlendir” (Powerup MyHouse) projesi kapsamında İsveç’te eğitim gerçekleştirildi.
     University of Gavle tarafından düzenlenen eğitime, Türkiye’den KampüsDer, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Litvanya’dan Panevezio kolegija, Portekiz’den Instituto Politecnico de Tomar, Danimarka’dan Denmark Technique University, İsveç’ten University of Gavle ile MG Sustainable Engineering AB’den temsilciler katıldı.
     Küresel ısınmayla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının her geçen gün önemini arttırdığı dünyamızda, güneş enerjisinin hem enerji hem de ısınma için kullanıldığı PV/T teknolojisi ile ilgili eğitimlerin verildiği beş günlük programda katılımcılar, İsveç’teki büyük enerji firmaları Absolicon ve Vatenfall’ı ziyaret etme şansı da buldular. University of Gavle’den profesör ve doktorların katıldığı eğitim programı sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri verildi. Programa derneğimizden AB projeleri sorumlusu Emine Gözen Işıldak ile dernek başkanı Murat Işıldak katıldı.
     Projenin yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi sektörü için büyük önem arz ettiğini ifade eden Emine Gözen Işıldak, “Bu bir Avrupa Birliği projesi. Proje kapsamında üniversitelerin mühendislik fakülteleri ile meslek liselerinin yenilenebilir enerji bölümleri için güneş enerjisinin bir kolu olan PV/T ile ilgili bir eğitim programı hazırlıyoruz. Eğitim programı sayesinde öğrenciler, mezun olduktan sonra sektörün ihtiyaçlarına daha iyi bir şekilde cevap verebilecekler” dedi.- Sevil Demirel

 

352 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN