• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

“Bizim Tarihi Zenginliğimiz” Projesi’nde sona gelindi

20/05/2022

“Bizim Tarihi Zenginliğimiz” Projesi’nde sona gelindi

     Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında desteklenen “Bizim Tarihi Zenginliğimiz” adlı projede artık sona yaklaşıldı. Projenin dördüncü faaliyeti kapsamında 16 Mayıs 2022 tarihinde “Arkeolog olmak istiyorum” etkinliği düzenlendi.
     Vize Kaymakamlığı Vize İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği ve Primorsko Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak yürütülen “Bizim Tarihi Zenginliğimiz” Projesi etkiliği kapsamında ilk program Vize Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi. Etkinliğe Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Primorsko Belediye başkanı Dimitar Germanov, proje ekibi, Bulgaristan Primorsko’dan 20 öğrenci ve Vize’den 20 öğrenci katıldı.
     Programda açılış konuşması ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer tarafından yapılırken, ardından kürsüye Primorsko Belediye Başkanı Dimitar Germanov gelerek konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra Vize’nin arkeolojik alanları ve eserleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Bu sunumun ardından proje ortağı olan Primorsko’nun arkeolojik alanları ve tarihi eserleri yapılan sunumla katılımcılara tanıtıldı.
Vize Kültür Merkezi gezildi
     Yüksekokulda düzenlenen programın ardından Proje kapsamında restore edilerek Vize Kültür Merkezi olarak yeniden adlandırılan Vize eski Pratik kız sanat Okuluna geçildi. Bina hakkında yapılan bilgilendirme ve binanın gezilmesinin ardından, İl Kültür Turizm Müdürlüğü personeli tarafından arkeoloji bilim dalı hakkında bilgiler verilerek, kazı çalışmalarında kullanılan malzemeler katılımcılara tanıtıldı. Restore edilen binanın bahçesinde kazı ekipmanlarının uygulamalı olarak öğrencilere gösterilmesi ile devam eden programda daha sonra soru cevap şeklindeki karşılıklı bilgilendirme yapıldı.
     Programın diğer bölümünde ise Vize’de bulunan Antik tiyatro, Kale ve Küçük Ayasofya Camii gezildi. Ardından Kıyıköy beldesine gidilmesi ve öğle yemeği yenilmesinin ardından tarihi ve turistik alanları dolaşılması ile program sona erdi.- Nihat Demirel
354 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN