• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ASMAKAYALAR SUYU KULLANIMA HAZIR

27/05/2022

ASMAKAYALAR SUYU KULLANIMA HAZIR

     İlçemiz Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi Asmakayalar mevkiinde yapılan sondaj çalışması ile bulunan yeni su kaynakları kullanıma hazır hale getirildi.
     İlçemizde özellikle geçtiğimiz yaz yaşanan kuraklık nedeniyle kısa süreli de olsa kendini göstermeye başlayan su sıkıntısının giderilmesi amacıyla harekete geçen Vize Belediyesi, yeni bulduğu su kaynakları ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Mehmet Akif Mahallesi Asmakayalar mevkiinde açılan birbirine 250 metre mesafede bulunan iki ayrı sondaj kuyusundan çıkartılan içme suyu, kuyuların temizlenmesi ve tahlillerinin yapılmasının ardından iki ayrı hat çekilerek Mehmet Akif Mahallesindeki su deposuna ulaştırıldı. 800 metrelik mesafeden depoya taşınacak olan su, yaz aylarında ihtiyaç halinde motopomplarla çekilerek kullanıma alınacak.
    800 metrelik mesafeden depoya taşınacak olan su, yaz aylarında ihtiyaç halinde motopomplarla çekilerek kullanıma alınacak.
Yapılan çalışmalarla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ercan Özalp, “Dünya genelinde ve Türkiye’de hat safhada su sıkıntısı yaşanıyor. İlçemizde de zaman zaman yaşanan su sıkıntısı dolayısıyla yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Su bulduğumuz iki sondaj kuyumuzdan debisi saatte 50 ton olan suyu Mehmet Akif Mahallemizdeki depomuza taşıdık. Mevcut su kaynağına ek kaynak verilerek kurak geçen dönemlerde yaşanması muhtemel su sıkıntısı böylelikle giderilebilecek. Belediye olarak yoğun çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Lütfen su israfından kaçınalım, suyumuzu idareli kullanalım ve gelecek nesillerimize de sağlıklı su kaynakları bırakalım” dedi.- Nihat Demirel
193 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN