• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YERLİ AYÇİÇEK TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

06/05/2022

YERLİ AYÇİÇEK TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

     Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli ayçiçeği tohumları, Evrenli köyünde toprakla buluşturuldu.
     Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden tedarik edilen 5 çeşit yerli Ayçiçek tohumu, Evrenli köyünde ekimi yapılarak toprakla buluşturuldu.
     Geçtiğimiz Cumartesi günü İlçe Tarım Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve Ziraat Teknikeri Erkan Selvi’nin katılımıyla üretici Semih Aydos’a ait tarlada ekimi gerçekleştirilen tohumlar, 5 dekarlık araziye 5 bölüm halinde ekildi. Evrenli köyü bekleme durağının alt kısmındaki tarlada ekilen Sun 2239 Cl, Sun 2259, TR 2242, M 96CL02 ve BAŞARAN CL isimli tohumların gelişimi ilçe tarım müdürlüğü tarafından yakından izlenecek.
    Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İlçe Tarım Müdürü Gürsu, “Üreticinin ve üretime gönül verenlerin tatili olmaz. Bayram tatili öncesinde Tarımsal Araştırma Enstitüsünden tedarik ettiğimiz Ayçiçek tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Düzenlenecek olan tarla gününe kadarda yakından takip edeceğiz. Vize üreticileri bu sezon da rekolteleri en yükseğe taşıyacak. Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum” dedi.- Nihat Demirel

 

908 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN