• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yollarının Açılışı yapıldı

06/05/2022

Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yollarının Açılışı yapıldı

     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Osman Bilgin, Milletvekilleri, Bölge Müdürleri, Yol Proje ekibi ve vatandaşların katılımıyla 30 Nisan 2022 Cumartesi günü düzenlenen törenle Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları hizmete açıldı. Kırklareli’yi Saray üzerinden organize sanayi bölgeleri ve Avrupa Serbest Bölgesi ile Tekirdağ’a bağlayan Saray-Kırklareli yolu projesi kapsamında 7,4 kilometrelik Pınarhisar çevre yolu ile 3 kilometrelik Çakıllı çevre yolunun yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre Yolları Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı
     Video konferans ile katıldığı Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Çevre Yollarının, bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu çevre yollarının, Kırklareli'ni Saray üzerinden organize sanayi bölgeleri ve Avrupa Serbest Bölgesi'ne bağlayan 71 kilometrelik projenin önemli bir parçasını oluşturduğunu bildirdi. Türkiye'nin önde gelen üretim ve ticaret merkezlerinden olan, ayrıca Bulgaristan'a giden trafiğin yükünü çeken bu güzergah üzerindeki yolların önemli bir kısmını tamamladıklarına işaret eden Erdoğan, şu bilgileri verdi:
     "Kırklareli şehir geçişini daha önce açmıştık. Bugün de 7,5 kilometrelik Pınarhisar ve 3 kilometrelik Çakıllı çevre yollarıyla birlikte projenin toplamda 22 kilometrelik kısmını hizmete vermiş oluyoruz. Altgeçitleri, hemzemin kavşakları ve sanat yapılarıyla hizmete açtığımız çevre yolları, Trakya genelinde trafiğin rahatlamasına da katkıda bulunacaktır. Açılışını yaptığımız yollarda, hem taşımacılık yapan şoförlerimiz hem bölgede yaşayan vatandaşlarımız konforlu, güvenli, hızlı bir seyahat imkânına kavuşacaktır. Günlük trafiği 7 bin aracı bulan bu yoldaki seyahat süresinin 78 dakikadan 45 dakikaya inmesiyle vakitten yılda 93 milyon lira, akaryakıttan 35 milyon lira tasarruf edilecektir. Ayrıca karbon emisyon miktarı da 7 bin tondan fazla azalacaktır."
     Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolculuk süresinin kısalmasıyla Saray ile Kırklareli arasındaki etkileşimin yoğunlaşmasının, bölgenin ekonomik ve kültürel dinamizminin artmasına da katkıda bulunacağını belirterek "Velhasıl, neresinden bakarsanız bakın, ülkemiz ve Trakya için hayırlı bir hizmetin açılışını yapıyoruz." dedi.
     Konuşmasında Pınarhisar’ın, hayatındaki en önemli dönüm noktalarından birini yaşadığı ilçe olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra defalarca bu ilçeyi ziyaret ederek Pınarhisarlı’larla kucaklaştığını, helalleştiğini dile getirerek, Pınarhisar ve Çakıllı çevre yollarının şehre, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çevre yolu açılışında konuştu
     Kırklareli'nde, Pınarhisar ve Çakıllı çevre yollarının açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çalışma azmiyle bir araya gelmiş kadrolarla daha çok eser yapacak, dünyayı Türkiye'ye bağlamaya devam edeceğiz" dedi.
     Bakan Karaismailoğlu, tören öncesi direksiyon başına geçerek açılışı gerçekleştirilecek çevre yolunda test sürüşü yaptı. Ardından törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, çevre yollarının açılmasıyla Saray, Vize, Pınarhisar ve Kırklareli arasındaki yoğun ağır taşıt trafiğini şehir merkezinin dışına aldıklarını söyledi. Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarını tebrik eden Karaismailoğlu, "Kırklareli'nin ve tüm Trakya'nın bu mutlu gününde bizlerle olduğunuz için arkadaşlarım ve Kırklareliler adına şükranlarımı arz ederim." dedi.
     Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler daha sonra Pınarhisar ve Çakıllı çevre yollarının açılış kurdelesini kesti. Hatıra fotoğrafı çektiren Karaismailoğlu, Karayolları işçileriyle sohbet etti.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Emeği geçenlere şükranlarını sundu
     Kırklareli Valisi Osman Bilgin açılış töreninde yaptığı açıklamada, açılışını gerçekleştirdiğimiz bu projede olduğu gibi ülkemize, bölgemize ve ilimize her alanda sayısız proje ve yatırımı kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlara, Milletvekillerine ve emeği geçen herkese ilimiz adına şükranlarını sundu.
     Açılışı yapılan kesimlerde 2 alt geçit, 6 hemzemin kavşak, 21 hidrolik sanat yapısı yer alıyor. Yolun 21,9 kilometrelik kesimi bölünmüş yol seviyesinde tamamlanacak. Kalan kesimlerde yapım çalışmaları devam ediyor. Kırklareli ile Tekirdağ illeri arasındaki ulaşım standardını artırmak amacıyla yapılan projeyle; Saray-Vize-Pınarhisar ve Kırklareli arasındaki organize sanayi bölgelerinden kaynaklanan ağır taşıt trafiği şehir merkezlerinin dışına alınarak trafik rahatlatılacak. İlçe ve köy merkezlerinden geçen sathi kaplamalı mevcut yol yerine yerleşim noktalarını bölünmüş yol kalitesiyle, varyant olarak geçen proje sayesinde güzergahtaki can ve mal güvenliği artırılacak. Projenin tamamlanmasıyla, yıllık ortalama günlük trafik miktarı 7 bine yaklaşan yoldaki seyahat süresi 33 dakika kısalacak ve 78 dakikadan 45 dakikaya inecek. Yıllık toplam 128,3 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon emisyon miktarı 7.275 ton azaltılacak.- Nihat Demirel
157 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN