• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı yapıldı

15/04/2022

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı yapıldı

     Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Vize Meslek Yüksekokulu’nda iki gün süren "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenlendi.
     Davranışsal bağımlılık olan teknoloji ve kumar bağımlılıklarının yanı sıra tütün, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele kapsamında 4-5 Nisan tarihlerinde düzenlenen toplantıya İlçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer Başkanlık yaptı. Toplantıda, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ayçin Uğur, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Tülin Gönültaş, Dr. Fatma Güçlü Saltık ve Sosyal çalışmacı Oğuzhan Emre Gümüş konuşmacı olarak yer aldı. Bağımlılıkla mücadele ilçe koordinasyon kurulu üyeleri, psikologlar, akademisyenler, okul müdürleri, okul aile birlikleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gönüllülerin katıldığı çalıştay 4 oturum şeklinde gerçekleştirildi.
       Davranışsal bağımlılık ile birlikte tütün, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı konularının görüşüldüğü ve sorunlar ile çözüm önerilerinin "ben olsaydım" etiketi kullanılarak birlikte istişare edildiği çalıştay’da, katılımcılar genel ve yerel sorunlara değindiler.
     Bağımlılıkla mücadele çalışmalarına katkı sağlaması planlanan, yenilik getirecek, uygulamaları kolaylaştıracak fikir ve öneriler, ilde yapılacak çalıştaylarda değerlendirilmek üzere sunulacak. Ayrıca katılım sağlayamayan ancak fikir beyan etmek isteyen vatandaşlar; https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/katilimci-formu web adresinde yer alan "ben olsaydım" başlığı altındaki sistemi kullanabileceklerdir. Nihat DEMİREL
403 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN