• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Sözleşmeli 64 dekar alanda şeker pancarı üretilecek

15/04/2022

Sözleşmeli 64 dekar alanda şeker pancarı üretilecek

     Vize genelinde, pancar üreticileri ile pancar şirketi arasında yapılan sözleşmeler kapsamında 64 dekar alanda şeker pancarı tohumları toprakla buluşturuldu.
     İlçemizde 2022 üretim sezonunda 64 dekar alanda sözleşmeli şeker pancarı üretimi gerçekleştirilecek. Şeker kanunu gereğince yapılan üretimin kayıt altına alınması ve izlenmesi amacıyla ilçe Tarım Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve teknik personel yapılan tohum ekimleri sırasında üreticilere eşlik etti. Tohumların toprakla buluşturulması sırasında her aşamada çiftçilerle birlikte hareket eden İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, şeker pancarı ekiliş alanlarını hasat dönemine kadar izlemeye devam edecek.
     Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “​Şeker kanunu gereğince, ülkemizde yurt içi şeker talebinin yurt içi üretimle karşılanmasına ve şeker sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik olarak,   şeker ve hammaddelerinin temini,   üretimi,   pazarlanması ve fiyatlandırılmasına ilişkin usul  ve  esasları, Şirketlere veya fabrikalara tahsis edilen pancar şekeri kotalarının  üretim  ve  arz  garantisi  için  gerekli  olan  şeker  pancarı,  belirlenen  ekim  alanlarından,üreticiler  veya  temsilcileri  ile  şirketler  veya  fabrikalar  arasında  sözleşme  düzenlenmesi  suretiyle  temin edilir. Bu kapsamda İlçe Müdürümüz ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından şeker pancarı üretimi yapılacak alanlarda incelemelerde bulunulmuştur” denildi.- Sevil Demirel
127 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN