• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Yangın Mağduru çiftçinin hayvanları teslim edildi KIRKLARELİ VALİSİ OSMAN BİLGİN VİZE’YE GELDİ

15/04/2022

Yangın Mağduru çiftçinin hayvanları teslim edildi KIRKLARELİ VALİSİ OSMAN BİLGİN VİZE’YE GELDİ

Yangın Mağduru çiftçinin hayvanları teslim edildi
KIRKLARELİ VALİSİ OSMAN BİLGİN VİZE’YE GELDİ
     Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, ilçemize gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerine ilk olarak yangın mağduru çiftçimizi ziyaret ederek başlayan Vali Bilgin, söz verdiği hayvanları teslim etti.
     Vali Osman BİLGİN, 06 Nisan 2022 Çarşamba günü Vize’ye gelerek 18 Ocak tarihinde elektrik kontağından çıkan yangında 148 büyükbaş ve 7 küçükbaş hayvanı telef olan çiftçi Kemal Borozan’ı ziyaret etti. Beraberindeki Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkanı Ercan Özalp ve İl Tarım ve Orman müdürü Mehmet Aksoy ile birlikte, Mehmet Akif Mahallesinde ikamet eden Kemal Borazan adlı çiftçiyi ziyaret eden Vali Bilgin, yaralarının sarılması sözünü verdiği çiftçiye hayvanlarını teslim etti. Ziyarette konuşan Vali Osman Bilgin, “Devletimiz söz verdiği gibi, yaraları sarmaya devam ediyor” dedi.
     Vali BİLGİN, Vize’deki ziyaretlerine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı ile devam etti. Kısa süre içerisinde yapımı tamamlanacak olan okul binasının ilçenin eğitim alanındaki en önemli yatırımlarından biri olduğunu belirten Vali Bilgin, OSB ve Sanayi yatırımlarına paralel olarak okulun nitelikli ara eleman yetiştirmeye yönelik mesleki eğitim vereceğini ifade etti. Ziyaretinde devam eden inşaat çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Osman Bilgin, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
     Vali BİLGİN, ilçe merkezindeki ziyaret ve incelemelerinin ardından Vize’ye bağlı köylerde tarım, Hayvancılık ve gıda alanında faaliyette bulunan işletmeleri gezdi. İlk olarak bölgemizdeki yerel büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarından elde edilen süt ile işletmelerinde doğal ve yöresel yöntemlerle süt ve süt ürünleri üretimi alanında faaliyetlerde bulunan Çiftçiler Gıda ve Sanayi İşletmesini gezen Val, Bilgin, üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında bilgiler aldı.
     Çiftlik gezisinin ardından dünyada az miktarda bulunması sebebiyle çok değerli olan, bölgedeki ormanlarda doğal yollarla üreyen Trüf mantarını toplayarak, konserve, taze, kurutulmuş ve dondurulmuş şekilde işleyen Trüf Mantar Gıda işletmesini gezen Vali Bilgin, Trüf mantarlarının oluşumu, toplanması ve işlenmesi hakkında bilgiler aldı.- Nihat Demirel (Valilik)

 

53 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
NECDET TEZCAN