• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İdil Ayşe bebek için umutlar artıyor

15/04/2022

İdil Ayşe bebek için umutlar artıyor

     Kırklareli İdil Ayşe Adakan için seferber oldu. Kırklareli Valiliği koordinasyonunda başlatılan kampanyalarla tedavi için gereken rakama giderek yaklaşılırken, Valilik SMA hastası 13 aylık İdil Ayşe Adakan'ın tedavisi için 10 bin fitre ve zekat zarfı hazırlatıp kamu kurum ve kuruluşları ile sanayicilere dağıttı. Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp ise instagram da düzenlediği “İdil’e Umut Ol” adlı canlı yayın programını önümüzdeki hafta yeniden düzenleyecek.
     Vali Osman Bilgin, makamında düzenlediği basın toplantısında, İdil bebeğin tedavisi için başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiğini söyledi. Ramazanda vatandaşları fitre ve zekâtlarını İdil bebeğin tedavisi için bağışlamaya davet eden Bilgin, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Duyarlı vatandaşların yardımıyla İdil bebeğin kurtarılabileceğini vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:
        "Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kendi çocuğumuzun da bu duruma düştüğünde nasıl bir tepki vereceğimizi hepimiz çok iyi bilmekteyiz. O nedenle kızımıza bu konuda yardımcı olalım. Bu konudaki hem toplanan yardımlar hem yardımların harcanması tamamen Valiliğimizin koordinasyonunda olacak. Valiliğimizce denetlenecek. İnşallah kızımızı en iyi şekilde tedavi ederiz, bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz"
     Valilik olarak 10 bin fitre ve zekât zarfı hazırlatıldığını belirten Bilgin, "Burada bir miktar söz konusu değil, isteyen istediği şekilde ekonomik durumuna göre bu konuda yardım yapabilir. Baktığımızda ilimizde her vatandaşımız 70 lira verdiğinde kızımızın yardımı tamamen toplanıyor. Damlaya damlaya göl oluyor. Bu manada herkesten yardım bekliyoruz." diye konuştu.
CANLI YAYINDA 60 BİN LİRA TOPLANDI
     Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp’in, SMA tip 1 hastası 13 aylık İdil Ayşe bebeğimiz için 14 Mart 2022 Pazartesi akşamı saat 21.00'da instagramda düzenlediği canlı yayın programı ise büyük ilgi görmüştü. Canlı yayına katılan vatandaşların bağışlarıyla kısa sürede 60 bin liralık bir destek toplanmış ve programın ardından birçok vatandaş haberdar olmadıkları için katılamadıkları gerekçesiyle sitem etmişlerdi.
     Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, gelen talepler üzerine “İdil’e Umut Ol” adlı canlı yayın programının ikincisini önümüzdeki hafta içerisinde yeniden düzenleyeceklerini belirtti. Herkesin bütçesinden ayıracağı ufak bir destekle SMA tip 1 hastası 13 aylık İdil Ayşe bebeğin nefes alacağını belirten Başkan Özalp, yeni canlı yayın programı ile ilgili duyurunun belediyeye ait sosyal medya hesaplarından ve internet adresinden yapılacağını ifade etti.- Nihat Demirel
165 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN