• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İLK TERAVİH BU AKŞAM..!

01/04/2022

İLK TERAVİH BU AKŞAM..!

     Kur’an’ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve Kur'an da “Bin aydan hayırlı gece” olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’ni içinde barındıran ramazan ayı bu akşam kılınacak teravih namazı ile başlayacak.
      Türkiye'de Kovid-19 kısıtlamalarının büyük oranda kalkmasıyla birlikte bu yıl camilerde teravih ve bayram namazları cemaatle kılınacak, mukabele geleneği sürdürülecek. On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı 1 Nisan Cuma günü kılınacak, 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak.
Oruç, teravih namazı, fitre, mukabele okunması ve Kur'an-ı Kerim'in hatmedilmesi gibi ibadetlerin ifa edildiği ve ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla gözetildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 27 Nisan'da idrak edilecek.
     Ramazan Bayramı ise 2 Mayıs 2023 Pazartesi günü başlayacak. Vize’de Bayram namazı saati ise 06.38. girilecek. Din İşleri Yüksek Kurulu'nca, fitre miktarı ise 40 lira olarak belirlendi.- Sevil Demirel
540 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN