• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kırklareli’nin 96 kısa filmi oldu

Kırklareli’nin 96 kısa filmi oldu

      Kırklareli'nin Kültürel Mirası Kısa Belgesel Yarışması’nda, "Kültür ve Sanat Evi" çalışmasıyla Kağan Samaraz birinci, "Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağ Bozumu Şenlikleri" çalışmasıyla Gökhan Bilgiçli ikinci ve "Vize Küçük Ayasofya" çalışmasıyla İnan Daşdöğen üçüncü oldu. 96 belgeselden jürinin değerlendirmesi sonucu 16'sı finale kaldı.
      Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesince düzenlenen yarışmada üniversite öğrencileri, kent turizmine ve kültürel mirasın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kısa filmler hazırladı. "Kırklareli'nin Kültürel Mirası Kısa Belgesel Yarışması" kapsamında öğrenciler, kent merkezi ve ilçelerdeki tarihi yapıların tanıtım belgesellerini hazırladı. Yarışmada 96 belgeselden jürinin değerlendirmesi sonucu 16'sı finale kaldı.
      Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada, "Kültür ve Sanat Evi" çalışmasıyla Kağan Samaraz birinci, "Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağ Bozumu Şenlikleri" çalışmasıyla Gökhan Bilgiçli ikinci ve "Vize Küçük Ayasofya" çalışmasıyla İnan Daşdöğen üçüncü oldu.
     Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, törende yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan herkesin güzel eserler ortaya koyduğunu söyledi.
     Bu çalışmaların kentin ve üniversitenin tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Şengörür, "Önemli olan sosyal sorumluluk gereği etrafımıza bir şeyler katabilmektir. Bunu da bu yarışmada görmüş olduk. Kırklareli'nin tanıtımına bir katkıdır. Bu arada öğrencilerimizin de yetişmesi için kendimizi de kalite süreçleriyle geliştirmeliyiz. Mutlaka insana dokunmamız gerekir. Aksi halde ürettiğimiz şeylerin hiçbir kıymeti ve değeri olmaz." dedi. AA
608 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN