• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

“Matematik Seferberliği” kapsamında “Pi Günü''!.

18/03/2022

“Matematik Seferberliği” kapsamında “Pi Günü''!.

     İlçemiz Namık Kemal Ortaokulu’nda “Matematik Seferberliği” kapsamında Pi Günü etkinliği düzenlendi. Kaymakam Elif Canan Tuncer'in açılışını yaptığı etkinlik okulda öğrencilere matematik dersini sevdirdi.
     Matematik dersinin sembollerinden olan ''Pi'' sayısının 3,14... olması sebebiyle üçüncü ayın on dördünde (14 Mart) Namık Kemal Ortaokulu çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenledi. Sabah saat 09.00’da başlayan etkinlik, öğrenci velilerinin katkılarıyla ''pi'' sayısını sembolize eden yiyecek ürünleri kermeste okul aile birliği üyeleri tarafından misafirlere ikramı ile devam etti. ''Pİ'nin Sihri'' isimli yarışmada öğrenciler çok eğlenerek yarıştı bu yarışmanın dışında kalan öğrenciler ise okulun diğer katında ''Pi Asmaca'' yarışmasında yarıştılar.
     Etkinlikte daha sonra okulun konferans salonunda pi sayısının virgülden sonra sonsuz basamağı olması sebebiyle istekli öğrenciler virgülden sonraki basamakları ezbere ve doğru şekilde söylemek için yarıştılar. 28 öğrenci arasında 8/C sınıfı öğrencisi Halil Muhammed Engin 164 basamağı doğru şekilde söyleyerek birinci oldu ve ödülü kazandı.
     Etkinlik, görevli öğrencilerin pi sayısının sembolünü okul bahçesinde oluşturup ''Matematiği seviyorum'' diye seslenmeleri ve bu sembol drone cihazı ile fotoğraflanmasıyla saat 15.30’da sona erdi.- Nihat Demirel
388 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN