• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

SODAM’IN KADINLAR GÜNÜ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

11/03/2022

SODAM’IN KADINLAR GÜNÜ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

      Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Vize Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM) hazırlanarak açılışı yapılan sergi büyük ilgi gördü.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Vize SODAM Merkezinde açılan sergide, Vizeli kadınlara özel açılan kurslarda hazırlanan el emeği, göz nuru ürünlerin sergi ve satışı yapıldı. Sergi açılışı öncesi Kaymakam Elif Canan Tuncer tarafından bir açılış konuşması gerçekleştirildi. Kaymakam Tuncer konuşmasında, SODAM’da sergilenen tüm ürünlerin kursiyerler tarafından hazırlandığını ve satışının yapıldığını belirterek şunları söyledi;
      Kadınlarımızın hem eğitim almaları, hem de sosyal faaliyetlerde bulunmaları amacıyla açılan SODAM merkezimizde, düzenlenen kurslarda el emeği ile üretilen ürünlerin satışı yapılıyor. Böylelikle kursiyerler hem öğreniyor, hem de cep harçlıklarını çıkartabiliyorlar. Yine merkezimizde çocuk sahibi olan ve katılamam diyen hanımlarımız için kreşimizde bulunuyor. Yani onlara her türlü imkânı sunuyoruz. Böylelikle Vize’nin her mahallesinden kadınlar buraya gelerek birbirleriyle tanışma ve bir arada olabilme fırsatı bulabiliyor. Kadınlar bir aradaysa orada güzellik vardır, merhamet vardır, iyilik vardır” dedi.
     Konuşmasının sonunda herkese “hoş geldiniz” diyerek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü de kutlayan Kaymakam Tuncer, çok heyecanlı olduklarını belirterek ürünlerin bol bol satın alınması temennisinde bulundu.
     Kaymakam Elif Canan Tuncer'in açılış konuşmasının ardından kadınların el emeğiyle ürettikleri ürünlerin yer aldığı sergi gezildi. Özellikle örgü bebekler ve tablolar büyük ilgi görürken, merkezin kuaför ve kreş bölümü de katılımcılar tarafından gezildi. Özel elişleri, çanta, şapka, elbise ve maskeden kokulu mumlara kadar birçok ürün ziyaretçiler tarafından satın alındı.
     Programa Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer ile birlikte Belediye Başkanı Ercan Özalp. Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Kıyıköy Belediye Başkanı Tercan Yatkın, Vize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haşan Basri Korkmaz, Vize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkam Necat Kubanç, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
SODAM’DA HANGİ KURSLAR BULUNUYOR?
     İlçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer'in katkılarıyla Sosyal Dayanışma Merkezinde kadınlara yönelik olarak başlatılan üretime yönelik kurslar sayesinde yenilikçi ve üretken odaklı çalışmalara yoğunluk veriliyor. İlçemizde ikamet etmekte olan gelir düzeyi düşük kadınlar başta olmak üzere üretim yapmak isteyen tüm kadınlara yönelik kurslar açılabiliyor.
     Merkezde El sanatları kursları (Kumaş boyama, “Amigurumi” örgü bebek) ,Nakış kursu, Kuaför kursu, Dikiş kursu gibi üretim odaklı meslek edindirme amaçlı kurslarının yanı sıra, Okuma-yazma kursu, 3-6 yaş çocuklara yönelik Ana sınıfı, 5-6 yaş çocuklar için Jimnastik kursu devam ediyor. Kademeli olarak Aşçılık-pastacılık kursu, İşaret dili kursu ve Ahşap boyama kurslarının açılması için çalışmalar sürüyor.
     Açılan kurslar ücretsiz olup, gelir düzeyi düşük kadınlara üretime yönelik malzeme alımına destek sağlanıyor. İhtiyaç sahibi kadınların ürettiği el emeği ürünler kendileri adına satış yaparak aile ekonomilerine katkıda sağlanıyor. Sodam tarafından organize edilen piknik, gezi ve sosyal aktivitelerin yanında etkinlikler ve tanıtım günleri düzenleniyor. Bu etkinlikler kapsamında ilk olarak Adalet Erez İlköğretim Okulunda veliler ile bir araya gelerek SODAM kursları hakkında bilgiler verildi. - Nihat Demirel
164 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN