• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

EKMEK 3 LİRA OLUYOR

04/03/2022

EKMEK 3 LİRA OLUYOR

     Vize’deki fırıncılar yeni zamlı tarife için talepte bulundular. Talepler bugün yapılacak komisyon toplantısında ele alınacak. Şuan itibariyle 2,5 lira olan ekmek yüksek olasılıkla 3 lira olacak.
      Geçtiğimiz Kasım ayında 250 gram ekmeğin fiyatı 2,5 lira olarak belirlenmiş ve ekmeğin kilogram fiyatı 10 liraya yükseltilmişti. Yeni yılda ise ekmeğin gramajında 50 gramlık düşüş yapılarak aynı fiyattan satılmaya başlanmıştı. Son zam isteğinin de kabul olmasıyla birlikte dört ay içerisinde ekmeğe üçüncü kez zam yapılmış olacak.
YETMEZ AMA EN AZ 3 LİRA OLMALI!
     Fırıncılar girdi maliyetlerinin sürekli arttığı iddiasıyla yine yeniden zam talebinde bulundular. Ekmeğe Ocak ayında zam yapılmış ve ekmeğin kilogramı 12,5 TL olarak belirlenmişti. Fırıncılar şimdi ise 200 gram ekmeğin en azından 3 TL olmasını istiyor.
     Gazetemize ulaşan bilgiye göre; ilçedeki tüm fırıncılar Vize Esnaf ve Sanatkârlar Odasına dilekçe vererek zamlı tarife talebinde bulundu. Bu talepler karşısında il genelinde olduğu gibi Vize Esnaf Odası da çalışmalarını tamamlayarak gelen talepleri İl Esnaf Odaları Birliğine iletti. Bugün Lüleburgaz ilçesinde yapılacak olan İl Esnaf Odaları birliği komisyon toplantısında fırıncıların talepleri görüşülerek karara bağlanacak.
RAMAZAN PİDESİ DE ZAMLANACAK
     Toplantıda Ramazan pidesi fiyatlarının da belirleneceği öğrenilirken, vatandaş ise ekmeğe gelecek zammı endişeyle takip ediyor. Fırıncıların elektrik ve akaryakıt zamları nedeniyle yaşadığı çaresizliği, vatandaşlar ise elektrikten, doğalgaza, akaryakıttan, yiyecek ve içeceklere gelen zamlarla daha da ağır yaşıyor. Pahalılıkta son kale olarak görülen ekmeğinde 3 lira olacak olması karşısında vatandaşlar iyice çıkmaza gireceklerini ifade ediyorlar.- Nihat Demirel
 
165 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN