• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Bu yola acil bir çare..

04/03/2022

Bu yola acil bir çare..

     Vize – Kırklareli yolu üzere İncekoru Mesire alanı mevkiinde kısa süre aralıklarla birbiri ardına meydana gelen ölümlü trafik kazaları yürekleri yakmaya devam ediyor.
    Yaklaşık 4 ay önce meydana gelen zincirleme kazada bir kişinin hayatını kaybettiği Vize – Kırklareli İncekoru mesire alanı mevkiinde, Şubat ayında meydana gelen kazada ise 3 can daha yitip gitti. Günden güne artan ağır taşıt trafiğinin görmezden gelinmesi ve yıllar sonra yapım kararı verilen yolun yapımına bir türlü başlanamaması, belki de bizleri benzer manzaralarla karşı karşıya getirecek.
    Yüzlerce tır ve kamyonun her gün bir yerlere yetişebilmek adına fütursuzca yol aldığı bu yerde, genellikle bölgeye yabancı olan sürücüler yolun dengesizliğini fark edemeyerek kazaya neden oluyor. Bölge itibariyle özellikle sabah saatlerinde nemli hale gelen yol, birde yağışlı günlerde kazalara davetiye çıkartıyor. Artık Vizeli’ler ve çevre halkı tarafından “ölüm yolu” olarak adlandırılan yolun İncekoru ve Soğucak geçişleri, az biraz dikkatsizliği daha kabul etmeyecek farklı eğimleri üzerinde barındırıyor.
     Şimdi soruyoruz! Hangi sebepler bu yolun yapılmasını engelleyebilir? Hangi yatırımlar bu yolun yapımından daha önce gelir? Hangi düşünceler insan hayatından önemlidir?
     Orayı mı burayı mı, oraya mı buraya mı diye düşünmeden bir an önce doğru olan kararı verelim. 2020 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından temeli atılan Saray-Kırklareli karayolunun en azından ölümlere neden olan kısımlarını bir an önce bitirelim. O dönemki açıklamalarda 98 milyon lira olarak hesaplanan tasarrufu ise insan hayatı kurtararak yapalım.- Nihat Demirel
 
165 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN