• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ESKİ HÜKÜMET KONAĞI BİNASININ RESTORASYONUNA BAŞLANIYOR

25/02/2022

ESKİ HÜKÜMET KONAĞI BİNASININ RESTORASYONUNA BAŞLANIYOR

     Kırklareli Kültür Varlıkları envanterinde kayıtlı olan Vize eski hükümet konağı binasının yeniden restorasyonu amacıyla yapılan ihale tamamlandı. Yer teslimi yapılan restorasyon firması kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacak.
     VİZE HABER- İlçemiz Cumhuriyet meydanında bulunan ve uzun süredir kullanılmayan eski hükümet konağı binası Kaymakamlık birimleri ile Nüfus müdürlüğünün taşınması amacıyla yeniden restore edilecek. 2020 yılı aralık ayında başlanan proje çalışmalarının ardından 11 Ocak 2022 günü ihaleye çıkılmış ve ihaleyi Delta İnşaat Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. adlı firma kazanmıştı. İhalenin ardından 1 Şubat 2022 tarihinde sözleşme imzalanan firmaya 7 Şubat 2022 günü ise yer teslimi yapılmıştı.
     Geçtiğimiz hafta sonu Vize’ye gelen ve çalışmalar öncesinde eski hükümet konağı binasının son fotoğraflama işlemini yapan firma görevlileri, iç kısmın ardından dış kısımda da dron kullanarak çekimler yaptı. Kısa süre içerisinde başlayacak olan restorasyon çalışmalarında firmaya 600 günlük süre verilmesine rağmen, çalışmaların daha kısa sürede tamamlanması bekleniyor.
HANGİ BİRİMLER TAŞINACAK
     Halen faaliyet gösteren hükümet konağı binasının asansör olmaması nedeniyle yaşlı ve engelliler için büyük sıkıntılar yaşatması üzerine taşınma kararı alınmıştı. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardında Vize Kaymakamlığı ile birlikte Özel İdare, Yazı İşleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Milli Emlak Şefliği ve Nüfus Müdürlüğü de restorasyonu yapılacak olan eski hükümet konağı binasına taşınacak. Taşınmanın ardından Nüfus Müdürlüğü ilk katta, kaymakamlık ve diğer birimler ise ikinci katta vatandaşlara hizmet verecek.- Nihat Demirel
 
697 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN