• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İlçemizde İlk Sıfır Atık Kütüphanesi Açıldı

04/02/2022

İlçemizde İlk Sıfır Atık Kütüphanesi Açıldı

     İlçemizin ilk sıfır atık kütüphanesi Evrenli köyü Şehitler İlkokulu’nda açıldı. Kütüphane atık malzemeler kullanılarak oluşturuldu.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projelerini birleştirerek 2022 yılı Ocak ayında 81 ilde geri dönüşüm yoluyla 250 kütüphane yapma kararı alındı. Bu çerçevede bizde ilçemizde Evrenli Şehitler İlkokulu’nda geri dönüşüm malzemeleri kullanarak böyle bir kütüphane oluşturduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen proje 25 günde tamamlandı.
     Proje kapsamında Kütüphane kurmak için tüm illerde toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı. Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri sıfır atık projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi” dedi.
    Milli Eğitim Müdürü Akdemir açıklamasının sonunda, projeye emek veren öğretmenleri ve okul idarecilerini de tebrik etti.- Nihat Demirel
172 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN