• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’YE BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) AÇILIYOR

04/02/2022

VİZE’YE BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) AÇILIYOR

     Üstün zekâlı ve özel yetenekli öğrencilerimizin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlayan Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Vize’ye açılıyor.
     Kırklareli Valiliği tarafından “Kırklareli'nde Bilim Sanat Merkezlerimizin (BİLSEM) sayısı 4’e yükseldi” şeklindeki haberle duyurulan BİLSEM müjdesi, Vize’de sevinçle karşılandı. İlçe Kaymakamımız Elif Canan Tuncer haberi sosyal medya hesabından duyururken, “Mutlu bir haber. Vize’ye Bilsem geliyor” şeklinde paylaşımda bulundu.
     “Son teknoloji ile donatılmış sınıflarda yetenek ve zekâlarına uygun birçok özel programla eğitim vermeye devam eden ve şuan sadece Kırklareli ve Lüleburgaz’da bulunan Bilim Sanat Merkezlerine Babaeski ve Vize Bilim Sanat Merkezleri de eklenecek.
     Vize’de 2022-2023 eğitim öğretim yılında açılması planlanan Bilim ve Sanat Merkezi, şuanda meslek lisesinin eğitim öğretim yaptığı eski tekel binası olarak bilinen yerde açılacak. Meslek lisesinin yeni yapılan binasına taşınmasının ardından boşalacak olan bina baştan sona yenilenecek ve eğitime yeni yapılacak sınavın ardından alınacak öğrencilerle başlanacak. Böylelikle yıllardır Kırklareli Merkez ve Lüleburgaz ilçesindeki Bilim ve Sanat Merkezlerine evlatlarını götürmek durumunda kalan öğrenci velileri büyük bir külfetten kurtulmuş olacaklar.
BİLSEM’E NASIL ÖĞRENCİ ALINIYOR
     Standart zeka testlerinde, testin türüne göre yaklaşık olarak 130 veya 140 üzeri zeka bölümü (IQ) elde eden ya da görsel sanatlar, müzik gibi performans alanlarında aynı yaş, deneyim veya çevre şartlarına sahip akranlarına göre üstün performans gösteren çocuk/öğrenciler özel yetenekli olarak kabul edilmekte ve BİLSEM’ lerde bu çocuklara özel eğitim desteği sunulmaktadır.
     Bilim ve Sanat Merkezlerine hangi sınıf seviyelerinden öğrenci alınacağı, her yıl Bakanlıkça belirlenmektedir. Bakanlık kararı doğrultusunda ilkokul 1,2 ve 3. sınıflardan tanılama yapılmıştır. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Okulun öğretmenleri de sınavla belirlenmektedir.- Nihat Demirel
124 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN