• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize Milli Eğitim Müdürü AKDEMİR'den Yarıyıl Mesajı Güzel Vize'mizin Güzel İnsanları

21/01/2022

Vize Milli Eğitim Müdürü AKDEMİR'den Yarıyıl Mesajı Güzel Vize'mizin Güzel İnsanları

Sizlere sevgi ve saygılarımı sunarak başlıyorum.
Öncelikle sizleri; sevgi dolu, pırıl pırıl, hepsi birer pırlanta değerinde olan çocuklara sahip olduğunuz için kutlarım. Sizlerin en değerli varlığı olan yavrularınız, biz eğitimcilerle siz, anne ve babaların ortak noktalarıdır. Çocuklarımız ki geleceğin teminatı, kaygılarımızın ve tüm gayretimizin amacıdır. Tüm toplumlarda olduğu gibi bizim toplumumuzda da geleceğin her açıdan iyi olması için çocukların iyi yetiştirilmesinin, eğitilmesinin temel şart olduğu kabul edilmektedir. İyi bir insan, iyi bir toplum, iyi bir gelecek "EĞİTİM"e bağlıdır. Toplumu bu amaca ulaştıracak eğitim ise çocuk, anne-baba ve eğitimciler ile birlikte, etkin işbirliğine bağlıdır.
İşte çocuklarımız, bir dönem boyunca okullarına düzenli gelerek derslerini dinleyerek ve derslere katılarak ödevlerini ve tekrar çalışmalarını yaparak üzerlerine düşen görevleri yaptılar. Elinizdeki karneler onların bu çalışmalarının göstergesi olmakla birlikte, siz anne-babaların ve biz eğitimcilerin de bu sürece katkılarını belirtmektedir. Bir anlamda bu karne, sizi ve bizi de değerlendirmektedir. 
 Değerli Anne ve Babalar,
Çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken bu notların onların performanslarını belirttiğini, kişilik değerlerinin karşılığı olmadığını unutmayalım. Çocuğunuzun notlarını değerlendirirken çocuğunuzla birlikte nedenleri, yapılamayanları ve eksiklikleri tespit etmeye çalışın. Bundan sonrası için neler yapılabilir, çocuğunuz neler yapabilir, siz neler yapabilirsiniz; bunların üzerinde durun ve çocuğunuzla birlikte kararlar alın. Aldığınız kararları ikinci dönem başında, öğretmeniyle-okulla paylaşın ve bu sürece bizleri de katın. Bunları yaptıktan sonra düzenli olarak çocuğunuzun öğretmenleriyle, okuluyla iletişimi devam ettirin. Çocuğunuzun takibini hep birlikte yapalım. 
 Sevgili Öğrencilerim,
Hayatta başarının anahtarı sizlersiniz. İdeallerinize, hedeflerinize ulaşabilmeniz için etkili ve verimli çalışmak, okula-derslere devamı ve katılımı sağlamak, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerde de bulunmak, düzenli okumak, gündemi takip etmek gerekmektedir. Günümüz ve geleceğin dünyası çok yönlü, çok farklı becerileri olan; iletişim, analitik düşünme, takımla çalışabilen, öğrenmeyi bilen, bilgiye ulaşma yolarını bilen ve kullanan bireyleri gerekli kılmaktadır. Sizlerin tüm bunları başarabileceğinize inancımın tam olduğunu, bu zorlu süreçte sizlerle birlikte olduğumuzu ifade etmek isterim.
 Değerli Meslektaşlarım,
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın rehberleri, rol modelleri, eğitim ordusunun, neferleri. Öğretmenlerim! Her gün özveriyle gittiğiniz okulunuz, sevgiyle sarıp sarmaladığınız öğrencilerinizle aranıza giren bu kısa tatilde, sevdiklerinizle birlikte, sağlık, huzurla dolu dolu geçireceğiniz, yanı başınız da kitaplar, dergiler belki bir sıcak kahvenin, çayın eşliğinde, an'ı anlamlı kılan sohbetleriniz de  olsun, bu kısa molada.  Her alanda özgüvenli bireyler yetiştirme çabanızın basamakların da, daha iyi bir dünya kurabilmek için önce öğretmenlere ihtiyacımızın olduğu bilen bir toplum olduğumuzu gözlemlemekteyiz. Hem mesleğimiz hem de geleceğimizin mimarı öğrencilerimiz için bu, umut vaat etmektedir. Bugün bende, bu umudun sizlerin yüreklerindeki kanat çırpışını duyuyor,  eğitim camiamızın, öğretmenleriyle aynı misyon ve amaçla yürümekten, birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.  Sizlerle birlikte, Varılacak Daha birçok hedefimiz,  keşfedilecek yollarımız var. Binlerce öğrencimiz, velilerimiz ve İlçe Milli Müdürünüz, Meslektaşınız olarak,  sağlıkla tatillerinizden dönmenizi beklediğimizi bilin ve tekrar bilimin yollarına düşebilmek için, güzelce dinlenin. Öğrenme serüveni sizinle güzel, Öğretmenim.
 Saygı Değer Anne ve Babalar, Sevgili Öğrenciler,
Yaşadığımız dünyayı, günümüzü ve geleceğimizi inşa etmek, güzelleştirmek hep birlikte göstereceğimiz gayrete ve çabaya bağlıdır. Bu gayret ve çabayı hep birlikte göstereceğimiz inancıyla, Vize'mizin ve çocuklarımızın en güzel geleceğe sahip olması dileklerimle... 
Sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.
Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü 
Recep AKDEMİR
39 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
NECDET TEZCAN