• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

19 köy için araştırma teklifi!

24/12/2021

19 köy için araştırma teklifi!

    TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 19 köyün su kaynaklarında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yapılan analizlerde kimyasal ve mikrobiyolojik parametre değerlerinin zaman zaman aşıldığına işaret ederek meclis araştırması açılmasını istedi. ‘Suyu tehlikede’ olduğu iddia edilen 19 köy arasında Lüleburgaz’ın Eskibedir, Çengelli, Ovacık, Ertuğrul, Yenibedir, Seyitler, Davutlu köyleri de yer aldı.
    CHP Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, TBMM’ye sunduğu teklifle Kırklareli’nin azalan ve kirlenen su kaynaklarının araştırılarak tespit edilmesi, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Gündoğdu, meclis araştırması açılması teklifinin gerekçesi olarak Kırklareli, Pehlivanköy, Lüleburgaz ve Babaeski’ye bağlı 19 köyde Kırklareli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yapılan su analizlerinde kimyasal ve mikrobiyolojik parametre değerlerinin zaman zaman aşıldığının gözlemlenmesini gösterdi.
İŞTE O 19 KÖY!
    Gündoğdu araştırma önergesinde, su analizlerinde kimyasal ve mikrobiyolojik parametre değerleri artış gösteren bölgeleri şöyle sıraladı; Merkez İlçe, Ahmetçe, Karakoç, Karıncak, Bayramdere, Paşayeri, Karahamza köyleri,  Pehlivanköy Yeşilpınar Köyü, Lüleburgaz’ın Eskibedir, Çengelli, Ovacık, Ertuğrul, Yenibedir, Seyitler, Davutlu köyleri, Babaeski’nin Çiğdemli, Ağayeri, Sofuhalil, Karacaoğlan, Kuzuçardağı köyleri.
“MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASINA İHTİYAÇ VAR”
    Kırklareli’de plansız sanayileşme sonucu, taş, kil ve kum ocakları, çimento fabrikaları, termik santral ve doğalgaz boru hatlarının mevcut su kaynaklarını tehdit altına aldığını belirten Gündoğdu; “Kırklareli’nin gelecek yıllarda giderek artacak su ihtiyacını karşılayabilmek, tüm yurttaşların sağlıklı bir yaşam sürmesinin ön koşullarından birisi olan temiz ve yeterli suyu sağlayabilmek, en önemli ekolojik zenginliklerimizden olan sulak alanların varlıklarını sürdürebilmesi ve tarımsal alanların ihtiyaç duyduğu suyun temin edilebilmesi için su varlığımızı ticari bir meta haline getirmeyi hedefleyen politikalara izin vermemeliyiz. Bu doğrultuda; Kırklareli’nin her geçen gün azalan ve kirlenen su kaynaklarının tespit edilmesi, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.
655 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN