• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Dereler taştı, sel oldu.

31/12/2021

Dereler taştı, sel oldu.

     Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılardan sonra etkili olan sağanak yağış, Kırklareli’nin bazı ilçelerinde dereleri taşırdı. Derelerin taşması sonucu birçok evi ve caddeyi su bastı. Bazı bölgelerde ise araçlar selde mahsur kaldı.
     Bölgemizde meydana gelen aşırı yağışlar sebebiyle başta Babaeski, Lüleburgaz, Pınarhisar ilçeleri ile Alpullu beldesi olmak birçok yerde derelerin taşması üzerine yaşanan su baskınları vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Vize Ucuz Atlattı
     Yağışların Kırklareli’nin diğer ilçelerine oranla daha az etkilediği ilçemizde ise küçük çaplı dere taşkınları yaşandı. Doğanca köyünde derenin yükselmesi üzerine taşınan parçalar nedeniyle köprüde tıkanma meydana gelmesi köprüdeki geçişleri aksattı. Soğucak köyünde ise deredeki suyun yükselmesine rağmen kayda değer bir taşkın meydana gelmedi. Düzova köyünde yükselen sular köy yolu üzerinde 300 metrelik bir alanda küçük çaplı taşkına neden oldu. 
Vize’den Lüleburgaz’a destek ekibi gönderildi.
     Yağışlar nedeniyle Lüleburgaz’da yaşanan su baskını nedeniyle yapılan temizlik çalışmalarına Vize’den de destek gönderildi. Vize KHGB, Vize Belediyesi, Çakıllı Belediyesi ve Kıyıköy Belediyesi personellerinden oluşan 12 kişilik ekip ve araçlarla Lüleburgaz’daki çalışmalara katılındı.
Valilik Harekete geçti
     Yağışlardan etkilenen tüm yerleşim yerlerinde Vali Osman Bilgin'in yönetim ve koordinasyonunda İl Özel İdaresi, AFAD, Karayolları, DSİ, Kızılay ve tüm yardım ve destek ekipleri ilk andan itibaren afetten etkilenen bölgelerde müdahale ve önleme çalışmaları aralıksız sürdürdü. Meydana gelen su baskınından etkilenen bölgelerde vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine başlandı.
Telef Olan Hayvanlar karşılandı
     Lüleburgaz ilçesinde derenin taşması sonucu küçükbaş hayvanları telef olan besicinin mağduriyeti giderildi. Yıldırım Mahallesi'nde Lüleburgaz Deresi'nin şiddetli yağış nedeniyle taşması sonucu besici Nazif Yılmaz'ın 10 küçükbaş hayvanı telef oldu. Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince temin edilen 11 küçükbaş hayvan ile 50 saman balyası Vali Bilgin ile AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz tarafından besiciye teslim edildi.
Taşkın bölgesinde 3 bina için yıkım kararı
     Vali Osman Bilgin, Lüleburgaz ilçesinde taşkın nedeniyle zarar gören 3 bina için yıkım kararı aldıklarını söyledi. Vali Bilgin, Yıldırım ve Yılmaz mahallelerinde sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra taşkından zarar gören mahalle sakini 52 aileye 5'er bin lira nakdi yardımlarını teslim etti.
     Bölgedeki hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, 109 evde yapılan çalışmada 3 binanın riskli olması nedeniyle yıkım kararı alındı. Bir bina hafif hasarlı olarak tespit edildi. Yıkım kararı alınan 3 binadaki vatandaşların bir yıllık kira yardımları yapıldı. Hasarlı binada yaşayan 4 aileden 2'sine kira yardımı yanı sıra eşya yardımı da yapıldı.
Otomobil Akıntıya Kapıldı
     Pınarhisar ilçesinde ise sağanak nedeniyle taşan derenin akıntısına kapılan otomobildeki iki kişi, iş makinesi ile güvenli alana alındı.
     AA'nın haberine göre; Cahit Eyili idaresindeki otomobil Kaynarca-Lüleburgaz yolunda, Kaynarca deresinin taşması sonucu akıntıya kapıldı. Sürücü Eyili ile Egemen Karaçör, otomobilin tavanına çıkarak yardım istedi.
     Bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma ile belediye ekipleri sevk edildi. Eyili ve Karaçör, iş makinesi ile kurtarıldı. İki kişi 112 Acil Sağlık ekiplerince Pınarhisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
"Yol Bitti Komutanım" 4 Saat Ulaşıma Kapandı..!
     Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, sağanak nedeniyle çöken istinat duvarının kaldırılmasıyla Demirköy-Kırklareli yolu trafiğe yeniden açıldı...
     Alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan yağış sonrasında "Yol Bitti Komutanım" mevkisinde istinat duvarı çöktü. Düşen toprak ve taş parçaları, yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. İlçe ile kent merkezine ulaşımın sağlandığı yol yaklaşık 4 saat ulaşıma kapalı kaldı. Ekiplerin çalışmaları ile yol yeniden ulaşıma açıldı.- Nihat Demirel
302 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN