• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İKİNCİ ETAP DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

24/12/2021

İKİNCİ ETAP DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

     Özellikle bu yıl kış mevsimi öncesi kömür fiyatlarında görülen yüksek artış nedeniyle bir anda iki kattan fazla artan ısınma giderleri, doğalgaza olan talebi patlattı. Yaklaşık bir ay önce 800 civarında olan doğalgaz abonesi sayısı, havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı şu günlerde 1200’ün üzerine çıkmış durumda..
     İlçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmaların da geçtiğimiz hafta başlayan ikinci etap çalışmaları hızla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Evren Mahallesi Cami Sokak üzerinde doğalgaz hattı döşeyen ekipler, ardından Değirmen sokak ile Tarla sokak kesişiminden devam ederek Karanfil Sokağa ulaştılar. Önümüzdeki günlerde 5. Nolu cadde bölümünde çalışmalara devam edecek olan ekipler, ikinci etap çalışmaları kapsamında Mahmut Erbil caddesi kesişimine kadar olan bölgede doğalgaz ana hattı döşemesi yapacaklar.
DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİNİ YAPTIR, DOĞALGAZI AL
     İkinci etap çalışmaları kapsamında ekipler şu sıralar sadece doğalgaz ana boru hattı döşemesi gerçekleştiriyor. Abone bağlantıları ise ilerleyen günlerde yapılacak. Ancak gazetemizin ulaştığı bilgiye göre, Doğalgaz ana boru döşemesi yapılan yollarda kişilerin evlerine doğalgaz hattını çektirebilmeleri ve doğalgaz dönüşümü yaptırabilmeleri için gerekli işlemleri yaptırmış olması gerekiyor. Evlerinde doğalgaz dönüşümünü gerçekleştiren ve gerekli işlemleri tamamlayarak bina girişine kutusunu taktıran vatandaşlar, böylelikle evlerine doğalgaz hattı çektirebiliyor ve kullanmaya başlayabiliyorlar.
ATATÜK CADDESİ BAŞKA BİR ETABA KALDI
     Bazı yerlerde 750-800 liralara ulaşan yakıt aidatları nedeniyle 12 ay boyunca yakıt aidatı ödemek istemeyen vatandaşlar doğalgaza kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyorlar. Yılda sadece 3-5 ay doğalgaz parası ödemenin cazibesi nedeniyle doğalgaz hattı geçmeyen Atatürk caddesindeki vatandaşlarda gazetemizi arayarak bilgi almaya çalışıyor.
     Ancak yaptığımız araştırmada ikinci etap çalışmaları içerisinde Atatürk Caddesi yer almıyor. Muhtemelen önümüzdeki yaz aylarında Karayolları ile yapılan planlama dahilinde Atatürk caddesinde de doğalgaz hattı döşeme çalışması yapılabileceği ifade ediliyor.- Nihat Demirel   
 

 

199 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN