• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Bal Üreticileri Birliği’ne İnvert Şurup Ünitesi alındı

17/12/2021

Bal Üreticileri Birliği’ne İnvert Şurup Ünitesi alındı

     Vize Bal Üreticileri Birliğine İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl alınan kek ünitesinin ardından şimdi de İnvert Şurup Kazan Ünitesi alındı.
     Vize İl Genel Meclisi üyelerinin desteği ile alınan ve geçtiğimiz hafta birliğe teslim edilen şurup kazanı üreticiler tarafından kullanılmaya başlandı. Yeni alınan kazan ünitesiyle Vize’de arıcılık yapan üyeler, arılarının sonbahar ve ilkbahar beslemelerinde invertas enzimi kullanarak invert şuruplarını %40 daha uygun fiyatla üretebiliyor ve böylece %40 avantaj sağlamış oluyorlar.
     Bilindiği gibi bal; arıların çiçeklerden aldıkları nektarı bal midesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.  Arılar nektarı bala çevirirken invertas enzimi sayesinde sakkarozu inversiyona uğratarak früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürmektedir. İşte arının sindiriminin kolaylaştıran invert şurubu bu nedenle bahar aylarında arılara verilerek güçlenmesi sağlamaktadır.
      Vize Bal Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Sağlam, Şurup kazanının birliğe kazandırılmasında destekleri olan Vize İl Genel Meclisi üyelerine ve kazan için yer temin eden Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp’e üreticiler adına teşekkür etti.  
    Birlik Başkanı Sağlam ayrıca, arıcıların Bakanlık tarafından yapılan 2021 yılı kovan destekleme formlarını birliklerinden alarak aralık ayı sonuna kadar bulundukları ilçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini belirterek, aksi halde üreticilerin 2021 yılı arılı kovan desteklemelerinden yararlanamayacaklarını ifade etti.- Sevil Demirel
386 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN