• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Akıl sağlığı yerinde!

03/12/2021

Akıl sağlığı yerinde!

     Ağustos 2020'de Vize’de hırsızlık amacıyla girdiği evde emekli öğretmen Aykut ve Vesile Küçükesin'i öldüren sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu tespit edildi. Kasten öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, cinsel saldırıdan 12 yıl, silahlı yağmadan 10 yıl ve uyuşturucu kullanmaktan 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etti.
     Vize’de hırsızlık amacıyla girdiği evde 73 ve 72 yaşlarındaki Aykut ve Vesile Küçükesin'i öldüren sanık Caner Yaşguç'un yargılanmasına devam edildi. Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık Yaşguç'un ifadesi, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı. Maktul çiftin oğlu ile taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Hüseyin Gedik, önceki celse talep edilen sağlık raporunun dosyaya eklendiğini dile getirerek, sağlık raporunda sanığın akıl sağlığının yerinde olduğunun tespit edildiğini belirtti. Kasten öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, cinsel saldırıdan 12 yıl, silahlı yağmadan 10 yıl ve uyuşturucu kullanmaktan 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Yaşguç, hakkındaki suçlamaları kabul etti.
     Aykut Küçükesin ile evin salonunda boğuştuğunu anlatan Yaşguç, Vesile Küçükesin ile nerede boğuştuğunu ve nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını ileri sürdü. Öldürürken bıçak kullanıp kullanmadığını da hatırlayamadığını iddia eden Yaşguç, "Kadını nasıl yatak odasına sürüklediğimi hatırlamıyorum. Sadece kendime geldiğimde masanın üzerinde 900 lira ve araba anahtarı vardı. Parayı ve arabayı alıp kaçtım. Yakalandığım yere de nasıl gittiğimi hiç hatırlamıyorum." ifadelerini kullandı.
     Cumhuriyet savcısı, sanık Yaşguç'un "kasten öldürme", "cinsel saldırı", "gece vakti silahlı yağma" ve "uyuşturucu kullanma" suçlarından cezalandırılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. AA
 
599 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
NECDET TEZCAN