• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Eski Hükümet Konağı’na Restorasyon ödeneği çıktı

03/12/2021

Eski Hükümet Konağı’na Restorasyon ödeneği çıktı

     İlçemiz tarihine tanıklık etmiş eski hükumet konağı binasının yeniden restore edilmesi amacıyla Kültür Bakanlığı tarafından ödenek çıkartıldı.
     Kısa süre önce Kaymakamlık olarak kullanılması amacıyla Adalet Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığına tahsis edilen Eski Hükümet Konağı binası yeniden restore edilecek. Bina için hazırlanan röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çıkartılan 1 milyon lira ödenek ile ihale çalışmaları başladı.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Ak Parti Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Kuşoğlu, 2022 yılında çalışmalara başlanacak olan restorasyon projesinin % 5’lik kısmının ise Kırklareli İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacağını belirterek şunları söyledi;
     Eski Hükümet Konağı binamız, Kaymakamlık birimleri ile Nüfus müdürlüğünün taşınması amacıyla yeniden restore edilecek. Bilindiği üzere ilçemiz Kaymakamlığı talebi üzerine Valilik onayının ardından bina Kaymakamlık olarak kullanılması amacıyla İçişleri Bakanlığına tahsis edilmişti. 2020 yılı Aralık ayının son günlerinde ilçemize gelen İl Özel İdaresi teknik elemanları ise restorasyon ile ilgili gerekli planlamaları yaparak proje çalışmalarına başlamışlardı. Nihayet projelerin hazırlanıp onaylanmasının ardından beklediğimiz ödenekte Kültür Bakanlığımız tarafından çıkartıldı. Projesinin % 5’lik kısmı ise İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacak” dedi.
     Halen faaliyet gösteren hükümet konağı binasının asansör olmaması nedeniyle yaşlı ve engelliler için büyük sıkıntılar yaşatması üzerine taşınma kararı alındığı öğrenildi. Kaymakamlık ile birlikte Özel İdare, Yazı İşleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Milli Emlak Şefliği ve Nüfus Müdürlüğü de restorasyonu yapılacak olan eski hükümet konağı binasına taşınacak. Taşınmanın ardından Nüfus Müdürlüğü ilk katta, Kaymakamlık ve diğer birimler ise ikinci katta vatandaşlara hizmet verecek.- Nihat Demirel
 
597 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN