• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç tutuklandı

03/12/2021

Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç tutuklandı

     Kıyıköy Belediyesinde usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
     Anadolu Ajansından alınan bilgiye göre; Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine başlattığı soruşturma üzerine Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, Kıyıköy Belediyesi ile şüphelilerin ev ve araçlarında arama yaparak, bazı evraklara el koydu.
İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
     Jandarmada işlemleri tamamlanan ve aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç’inde bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edilirken, 7 kişi ise jandarmadaki sorgulamalarının ardından serbest kaldı. Savcılıktaki işlemlerin ardından Ender Sevinç ve iş insanı Tolga Ö. sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Diğer sanıkların ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
     Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında “Rüşvet Almak” suçundan Kırklareli Sulh Ceza Hâkimliği kararınca tutuklanan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 47'nci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.
VEKİL PAZARTESİ SEÇİLECEK
     Belediye Başkanı Ender Sevinç’in tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması nedeniyle Kıyıköy Beldesi Belediye Meclisi Pazartesi günü toplanacak. Saat 10.00’da yapılacağı öğrenilen toplantıda meclis üyelerinin yeni Başkan vekilini seçmeleri bekleniyor. Kıyıköy beldesinde partilerin meclis üyesi sayıları ise şöyle; CHP (4), AK PARTİ (4) ve MHP (1).-Nihat Demirel
204 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN