• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Çakıllı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğüne dava açıyor.

19/11/2021

Çakıllı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğüne dava açıyor.

     Çakıllı Beldesinde uzun yıllar önce Hüsnü Yazıcı adına alınmış olan taş ocağı ruhsatının ruhsat uzatım süresi, Vize Orman işletme Müdürlüğü tarafından onaylandı. Bu gelişmenin ardından dava açmaya hazırlanan Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram adeta açtı ağzını, yumdu gözünü..
     Taş ocağı ruhsatının süresinin uzatılmasının tarihi bir hata veya suç olduğunu ifade eden Başkan Bayram, “Üç dönemdir Çakıllı’da belediye başkanlığı yapıyorum. Halkımızın taş ocaklarına karşı tepkisini en iyi bilenlerden biriyim” diyerek şunları söyledi;
     “Ruhsat sahiplerine, yıllar önce buraya taş ocağı açtırmamak için ne gerekirse yapacağımızı, bunun için her şeyi göze alacağımızı defalarca söyledim. Amaçlarına yıllardır ulaşamayanlar ruhsat süresinin uzatımı için Vize orman işletme müdürlüğüne müracaat ettiler. İşletme yetkilileri de tarihi bir hata veya suç işleyerek ruhsat süresinin uzatılmasına onay verdi.
    Tarihi bir hata diyorum zira yerleşim yerine 600 metre, sanayiye 800 metre uzak olmasını dikkate almadılar da, Türk akımı projesinin Çakıllı’dan geçtiğini idrak edemediler. Zira işletme sahası ile yüksek basınçlı doğalgaz hatları arasında yaklaşık 100 metre mesafe var. Dinamitle patlatmak böyle bir ruhsatın, böyle bir sahaya verilmesinin akılla izahı mümkün değildir. Zira Evrenli Köyündeki taşocağı tam da Cuma namazında dinamitle patlatma yaparken abdestlerimizin nasıl bozulduğu hala hafızalarımızda iken.
     Konuyu doğalgaz ve Gazdaş yetkililerine bildirdim. Sağ olsunlar uluslararası bir krizin önüne geçtiğimiz için teşekkür ettiler. Orman işletme yetkililerine BOTAŞ’tan görüş almadan bu işlemi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımı söylemiş olmama rağmen dün itibarı ile bölgeye iş makinelerini indirdiler.
     Doğalgaz hattı henüz yeni yapılmış olmasına rağmen, tüm kurumlara devletimizin yetkili bakanlık ve valiliğimizden her türlü uyarı yazıları gitmiş olmasına rağmen, devletin yasalarını ve yönetmeliklerini hiçe sayarak sorumsuzca oturdukları koltuklardan ruhsatı onaylayanlar, bilsinler ki sahada yapılacak bir çalışma sonucunda oluşabilecek tüm olumsuzlukların baş sorumlusu olacaklar ve sonuçlarına da katlanacaklardı” dedi.
     Açıklamasında, Çakıllı da taş ocağı açılmayacağının da altını çizen Başkan Mehmet Bayram, “buna asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, “bu söze kayıtsız kalanların da, kulaklarını tıkayanların da, bu ağır vebalin ve kendi kazdıkları taşların altında ezileceklerini sözlerine ekledi.- Nihat Demirel
219 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN