• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ESKİ JANDARMA KARAKOLU BİNALARI YIKILDI

19/11/2021

ESKİ JANDARMA KARAKOLU BİNALARI YIKILDI

     İlçemiz Kale Mahallesinde bulunan ve uzun yıllar İlçe Jandarma Komutanlığına ev sahipliği yaptıktan sonra boşaltılarak kaderine terk edilen binalar geçtiğimiz hafta başlatılan çalışmalarla yıkıldı.
     Sit alanı, bürokrasi, olurdu olmazdı derken, birçok farklı proje düşüncesiyle kaçınılmaz sondan kurtarılmaya çalışılan eski jandarma komutanlığı binaları, madde bağımlılarına ev sahipliği yapmaya başlamasının ardından İl Özel İdaresinin gönderdiği ekipler tarafından yıkıldı. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü kato ve iş makineleriyle ilçemize gelerek yıkıma başlayan ekipler, bölgenin sit alanı olması nedeniyle müze müdürlüğü yetkilisi ve polis ekiplerinin gözetiminde bir haftadır çalışmalarını sürdürüyor. Ancak çalışmalarla ilgili belediyeye haber verilmemesi ve bir gözlemci alınmaması ise eleştiriler arasında yer alıyor.
     Dün itibariyle yıkımı yapılan binalardan çıkan molozların taşınması işlemine devam eden ekipler, yıkım çalışmalarını sadece yüzeyde kalacak şekilde tamamlayacak. Bölgenin sit alanı olması, çevresinde Hasan Paşa Camii ve Saklı Çarşının bulunması nedeniyle hiçbir şekilde toprak alan kazısı yapılmayacağı öğrenilirken, zemin altında bulunan yapıların ise duvarları yıkılarak yeniden üzerinin kapatılacağı ifade ediliyor. Yine jandarma komutanlığı tarafından yemekhane olarak kullanılan binanın arka kısmında bulunan ve Kırklareli kültür varlıkları envanterinde kayıtlı olan tarihi bina ise olduğu gibi bırakılacak.   
      Yıkımın ardından bölgenin sit alanı olması nedeniyle herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeyecek.- Nihat Demirel  
572 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN