• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARININ 2. ETABI BAŞLADI

12/11/2021

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARININ 2. ETABI BAŞLADI

      Temiz, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olarak adlandırılan doğalgazda, daha önceden Ağustos ayında başlayacağını duyurduğumuz ikinci etap çalışmaları nihayet başladı.
     2019 yılı aralık ayında basınç düşürme istasyonunun kurulması ile başlayan doğalgaz serüveninde ikinci etap çalışmaları geçtiğimiz hafta başında başladı. İlk etap çalışmalarına Evren mahallesinde başlayan ve Devlet mahallesinin İzzettin Çağpar caddesinin Shell benzinliği bölümünde tamamlayan ekipler, ikinci etap ile Devlet mahallesinin büyük bölümüne doğalgaz ulaştırmayı hedefliyorlar.
     Özellikle bu kış öncesi kömür fiyatlarında görülen önlenemez artış karşısında bir anda iki kattan fazla artan ısınma giderleri nedeniyle doğalgaza olan talep patladı. 750-800 liralara ulaşan yakıt aidatları nedeniyle kömür anlaşmaları yapılamazken, 12 ay boyunca yakıt aidatı ödemek istemeyen vatandaşlar, “3-5 ay doğalgaz parası öder sonra kurtulurum” düşüncesiyle doğalgazı beklemeye başladı. Şu ana kadar doğalgaz alt yapısı tamamlanan yerlerde abone sayısı 800’e ulaştı.
     Doğalgaz döşeme çalışmalarında ikinci etabın başlaması özellikle Devlet Mahallesindeki vatandaşların umudu oldu. Devlet Mahallesinin büyük bölümünü kapsayacak çalışmalarla, ilk etap çalışmalarının tamamlandığı İzzettin Çağpar Caddesi ile 5 nolu caddenin kesiştiği bölümden itibaren Mahmut Erbil Caddesi kesişimine kadar doğalgaz hattı döşenecek. Böylelikle ilçemizde artacak olan doğalgaz kullanımı, kömür kullanımından kaynaklı hava kirliliği oranının da yavaş yavaş azalması anlamına gelecek.- Nihat Demirel
533 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN