• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

"Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliği düzenlendi

12/11/2021

"Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliği düzenlendi

     Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" programı kapsamında "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliği düzenlendi.
     Dün Pınarhisar ilçesinin Osmancık köyünde düzenlenen fidan dikim törenine, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı da katıldı. Törende konuşan Özkaldı, "Milli Ağaçlandırma Günü"nün 2 yıl önce başlatıldığını ve bugün çok gururlu olduklarını belirterek şunları söyledi;
     "Bugün 100 hektarlık alanda meşe, akasya, ıhlamur ve ceviz olmak üzere 12 farklı türde 201 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Sadece bunu yapmakla faaliyetimiz tabi ki bitmiyor. İnşallah sene sonuna kadar Kırklareli genelinde bu rakamı 1 milyon 83 bin adede ulaştıracağız." dedi. Özkaldı, konuşmasında, Bakanlık olarak Kırklareli'nde yapılacak çalışmaları da anlattı.
    Programda bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin de Kırklareli'nde 7'den 70'e her yaşta insanın ağaçlandırma seferberliğine sahip çıktığını belirtti. Kırklareli'nin yüzölçümünün yüzde 40'ının orman olduğunun altını çizen Bilgin, orman varlığını daha da arttırmak için çalıştıklarını söyledi.
     Etkinlikte AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da konuşma yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fidan dikim alanına canlı bağlantı ile katıldı. Bakan Yardımcısı Özkaldı bağlantıda fidan dikimi ile ilgili Erdoğan'a bilgi verdi. Ardından 201 bin fidan toprakla buluşturuldu.
     Fidan dikimine ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer’de kurum amir ve personelleri ile birlikte katıldı.- Nihat Demirel
174 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN