• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İşgalden Kurtuluşun 99. Yıl Coşkusu

05/11/2021

İşgalden Kurtuluşun 99. Yıl Coşkusu

     Vize’nin düşman işgalinden kurtuluşu’nun 99. Yılı kutlamaları, Pazartesi günü saat 09.30’da tören alanında yer alan Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı.
     Törene İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkanı Ercan Özalp, Garnizon Komutanı Piyade Albay Servet Aya, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Demirkoparan, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından saat 10.30’da bayram kutlama programı gerçekleştirildi. Kurtuluş kızının kurtarılmasına ilişkin canlandırmadan sonra bayram törenine katılanların Kurtuluş Bayramı protokol tarafından kutlandı. Belediye Başkanı Ercan Özalp’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu ve folklor gösterisi yapıldı. Bayrak ve flamalar ile araç geçit töreninin ardından kurtuluş töreni sona erdi.
Fener Alayı ve Kolpa Konserinde Muhteşem Kalabalık
     Vize’nin düşman işgalinden Kurtuluş’unun 99. Yılı etkinlikleri kapsamında gece ise Fener Alayı ve Kolpa Konseri düzenlendi.
     Kurtuluş Bayramının gece programı ise saat 19.30’da düzenlenen Fener Alayı ile başladı. Belediye önünden başlayan ve yüzlerce kişinin katıldığı Fener alayı ile Atatürk Caddesi boyunca Shell benzinliğine kadar yüründü. Ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle davullar ve marşlarla beraber spor sokak üzerinden geri dönen fener alayı ardından tören alanına ulaştı.
     Konser öncesi Belediye Başkanı Ercan Özalp sahneye çıkarak alandaki herkese hoş geldiniz diyerek Kurtuluş Bayramını kutladı. Ardından kurtuluş bayramı konuşmasını yapan Başkan Özalp, sahneyi KOLPA grubuna bıraktı. Binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne olan konser, izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Gecenin sonunda gruba plaketi çocuk hayranlarıyla birlikte Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından takdim edildi.
 
Belediye Başkanı ÖZALP’in 1 Kasım Konuşması
     Bugün Günlerden VİZE. Bugün İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99. Yılını, büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Düşman işgaline uğrayan ilçemiz 2,5 yıl işgal altında kalmıştır. 99 yıl önce 1 Kasım 1922 ilçemiz gerçek sahiplerini.. Türk ordusu, bir daha çıkmamak üzere; son kez ilçemizi düşman işgalinden geri almıştır.
     Doğum Günün Kutlu Olsun VİZE. Bugün burada özgürce bayramımızı kutluyorsak bunu hakları ödenmeyecek şekilde bizler için mücadele eden, bize bu toprakları vatan kılan ve CUMHURİYETİ armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cadde ve sokaklarımızın bayraklarımızla donatıldığı her 1 KASIM gününde Atatürk’ün çocukları, Cumhuriyet’in çocukları olarak ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş günümüzü gururla kutluyoruz ve kutlamaya sonsuza dek devam edeceğiz. Bugün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Geldikleri gibi giderler dediği, Canını verenlerin, Boyun eğmeyenlerin, Gözünü kırpmayanların, Mucizeyi gerçekleştirdiği gündür.
DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM;
     Bizler 99 yıl önceki ruhla Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, ilke ve devrimlerine gönülden bağlıyız.
     Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; 99 yıl önce İzmir’den Akdeniz ufuklarından gönderdiğiniz selamınızı alıyoruz, sizleri unutmadığımızı haykırıyoruz. Afyon’u, İzmir’i, Bursa’yı, Edirne’yi, İstanbul’u ve Trakya’yı, Vize’yi yeniden vatan yapan sizleri ve kahraman ordumuzu; saygı, minnet ve rahmetle anıyor ve selamlıyoruz.
     Kurtuluş Savaşımız 4 yıl sürmüştür.16 mevsim, 208 hafta, 1460 gün. Bizler; Çanakkale’de destan yazanları, Nene Hatun’u, Kocasını toprağa verip cepheye giden Kara Fatma’yı, Erzurum’da, Sivas’ta, kongreler düzenleyenleri, Bozkırın ortasında meclisi açanları, Dumlupınar’da Kocatepe’de destan yazanları, İzmir’in dağlarında çiçekler açtıranları; Unutmadık UNUTTURMAYACAĞIZ.
Tarihimize saygı duyuyor, Geleceğimize umutla bakıyoruz. Çağdaş ve güçlü bir Cumhuriyet’in evlatları olarak Vize’ye sahip çıkmak ve el ele vererek daha da ileriye gitmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Dilerim ki Allah bize tekrar o acı günleri yaşatmasın. Sonsuza kadar Bağımsız Türkiye, Sonsuza kadar Cumhuriyet! Ne Mutlu Türküm Diyene!- Sevil Demirel
 
167 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
NECDET TEZCAN