• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

SONSUZA DEK CUMHURİYET EN BÜYÜK BAYRAM KUTLU OLSUN

29/10/2021

SONSUZA DEK CUMHURİYET EN BÜYÜK BAYRAM KUTLU OLSUN

SONSUZA DEK CUMHURİYET
EN BÜYÜK BAYRAM KUTLU OLSUN
     NİHAT DEMİREL - Harabeye dönmüş bir imparatorluğun küllerinden kurulan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti 98 yaşına girdi.
     Tüm ülke genelinde olduğu gibi Cumhuriyet’imizin 98. yılı bugün Vize’de de büyük bir coşku ile kutlanacak. Kutlama Programı çerçevesinde ilk olarak 28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 13.00’te tören alanında bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti.
     Cumhuriyet’imizin 98. Yılı Kutlama Programı çerçevesinde ilçemiz Kaymakamı Elif Canan Tuncer, 29 Ekim Cuma günü yani bugün saat 09.30’da, protokol sırasına göre makamında tebrikleri kabul edecek.
     Ardından saat 10.15’te okulların, askeri birliklerin, resmi ve özel kuruluşlar ile dernek teşekküllerinin yerlerini almalarının ardından vatandaşların katılımıyla kutlamalara başlanacak.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, törene katılanların bayramını kutlayacaklar.
Tebrik mesajlarının okunması ile devam edecek olan programda daha sonra ilçe Kaymakamımız Elif Canan Tuncer günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Vize Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ve Koro Dinletisinin ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye gören öğrencilere ödülleri verilecek. 29 Ekim kutlamalarında son olarak ise resmigeçit töreni yapılacak.- Sevil Demirel
 
VİZESPOR’DA KAOS DEVAM EDİYOR
     Tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden ve pandemi deneniyle yarıda kalan sezonda ilçemizi en iyi şekilde temsil eden Vizespor, bu hafta sonu yeniden başlayacak olan BAL liginde sadece ismi ile Vize’yi temsil edecek.
      Vizespor’da kaos devam ediyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle yönetim kurulunun istifa etmesinin ardından yapılan iki kongre toplantısına rağmen yeni bir başkan adayı çıkartamayan Vizespor, bu hafta başlayacak olan BAL liginin ilk maçına da çıkmayacak. Yönetim kurulu olmaması nedeniyle futbolcu transfer ve işlemlerinin yapılamamış olması nedeniyle sadece isimden ibaret kalan Vizespor, ilk maçında Pazar günü sahasında konuk edeceği Tekirdağspor maçına da çıkamayacak.
     Uzun yıllardır yönetim kurullarının desteği ve esnaflardan toplanan küçük yardımlarla ayakta kalabilen Vizespor, Bölgesel Amatör gibi yüksek gider üreten bir ligde yıllık en az 500 ila 750 bin lira arası gelire ihtiyaç duyuyor. Herhangi bir sabit geliri bulunmadığı için her yıl maddi sorunlar yaşayan kulüp, BAL liginden kaynaklanan artan maliyetler nedeniyle de yeni bir başkan adayı da bulamıyor.
     Gazetemizin 15 Ekim tarihli sayısında hem istifa eden yönetim kurulu, hem de takımımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan KOBRALAR taraftar gurubu yayınladıkları duyurularla Vizespor’da yaşanan maddi sıkıntılara işaret etmişlerdi. Gelinen noktada ise başkanını bir türlü bulamayan Vizespor, BAL ligi gibi prestijli bir ligin ilk maçında sahayı boş bırakmak zorunda kalacak.
     Daha önceden katılım payı yatırılan ve bu yıl Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 1. Grupta yer alan Vizespor, Tekirdağ spor maçının ardından 2. Haftada Babaeskispor ile karşılaşacak. İlk maçına çıkmayacak olan Vizespor’un ikinci maçta sahada olabilmesi için alt yapıdan bir takım oluşturulması düşünülüyor. Bu konuda acil çözüm üretilmesi gerektiğini belirten taraftarlar, Belediye Başkanı Ercan Özalp’in devreye girmesi ve en azından alt yapı futbolcularının vizelerinin hazırlanması amacıyla girişimlerde bulunmasını istiyor.
     Önümüzdeki günlerde yeni bir yönetim oluşturulamaması halinde en azından alt yapıdan oluşturulacak oyuncularla Babaeski maçına çıkılması bekleniyor.- Nihat Demirel
260 takım mücadele edecek
     Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon 260 takım mücadele edecek. Her biri üç ayrı gruptan oluşan 9 bölgede toplam 27 grupta mücadeleler yapılacak.
     Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre yapılacak. Her bölgede grup birincisi olan 3'er takım, kendi bölgelerindeki grup birincileri ile tarafsız bir sahada tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecek. Bölge Birinciliği Play-off müsabakaları sonunda 9 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak. BAL’da grup müsabakaları 30-31 Ekim tarihlerinde başlayacak ve 27 Mart 2022 tarihinde sona erecek. Bölge birinciliği müsabakaları ise 9-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.
82 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN